CELEBRITIES MEN’S POINT

Ήξερες ότι ξεθαμπώνεις λάθος τα τζάμια του αμαξιού σου;


JTeam

26 Ιανουαρίου 2023

Ήξερες ότι ξεθαμπώνεις λάθος τα τζάμια του αμαξιού σου;
pexels
Πρέπει να βάζεις τον ζεστό αέρα, το air condition, ή και τα δύο;

Όσο χειμωνιάζει, η οδήγηση γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Ομίχλη, υγρασία, πυκνές νεφώσεις, βροχή, χιόνια. Όλα αυτά τα φαινόμενα μπορεί να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα όσο βρίσκεσαι στο τιμόνι γι' αυτό χρειάζεται αυξημένη προσοχή.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι το θάμπωμα των τζαμιών. Ειδικά, όταν βρέχει και έξω έχει χαμηλή θερμοκρασία, τότε τα τζάμια γεμίζουν υγρασία με αποτέλεσμα να έχεις εξαιρετικά περιορισμένη ορατότητα. Πόσο σίγουρος είσαι ότι τα ξεθολώνεις σωστά; Το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις πιθανότατα κι εσύ, στην προσπάθειά να τα ξεθαμπώσεις, είναι ότι ενεργοποιείς το air condition, αλλά ξεχνάς να απενεργοποιήσεις την ανακύκλωση του αέρα, με αποτέλεσμα τα τζάμια να θολώνουν περισσότερο.

Τώρα έμαθες λοιπόν, πως πρέπει πάντα να επιλέγεται ο ο εισερχόμενος αέρας από έξω και η μεγαλύτερη ταχύτητα του ανεμιστήρα με κατεύθυνση του αέρα προς τα παράθυρα. Έτσι εξαφανίζεται γρήγορα η εγκλωβισμένη υγρασία και τα τζάμια σου δίνουν και πάλι την ορατότητα που χρειάζεσαι για να οδηγήσεις προσεκτικά. Ελπίζουμε πάντως να μη βάζεις το μανίκι σου για να τα ξεθολώσεις καθώς αυτό είναι ακόμη πιο λάθος από αυτό που περιγράψαμε παραπάνω.

Για να γίνει μάλιστα πιο γρήγορο το ξεθάμπωμα των τζαμιών, ανοίγουμε έστω και λίγο ένα παράθυρο. Όσο για το πίσω παρμπρίζ, το μόνο που χρειάζεται για το ξεθάμπωμά του είναι το πάτημα του ειδικού κουμπιού, αρκεί να λειτουργούν οι αντιστάσεις. Βέβαια, μπορεί να έχεις ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κλιματισμό στο αμάξι σου, και τότε το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι απλά το πάτημα ενός διακόπτη χωρίς καμία άλλη κίνηση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.