CELEBRITIES MEN’S POINT

Μήπως ανήκεις στους Zeta Males; 5 χαρακτηριστικά που θα σε βοηθήσουν να το μάθεις


JTeam

27 Μαΐου 2023

Μήπως ανήκεις στους Zeta Males; 5 χαρακτηριστικά που θα σε βοηθήσουν να το μάθεις
pexels
Πρόκειται για ένα μοναδικό είδος προσωπικότητας αν είσαι άντρας

Θα έχεις ακούσει σίγουρα για τους Alpha και Sigma males, που είναι οι κυρίαρχες τάσεις της τοξικής αρρενωπότητας αλλά ανάμεσα στους 5 τύπους της ανδρικής προσωπικότητας είναι και οι Zeta males, που δεν έχουν καμία σχέση με τους παραπάνω.

Πρόκειται για έναν σχεδόν άγνωστο τύπο προσωπικότητας, στον οποίο μπορεί να ανήκεις και να μην το ξέρεις καν. Ο όρος "Zeta male" περιγράφει τους άνδρες που πάνε κόντρα στην τοξική αρρενωπότητα και στους παραδοσιακούς κανόνες. Δεν βλέπουν τη γυναίκα υπό την κατοχή τους, σύμφωνα με το πατριαρχικό μοτίβο αλλά αντίθετα πιστεύουν ότι οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν ισότιμους (και όχι συγκεκριμένους) ρόλους και ευθύνες.

Οι Zeta Males στέκονται έξω από την κοινωνικο- σεξουαλική ιεραρχία και θεωρούνται μοναδικοί. Σε μερικά πράγματα, δεν ξεχωρίζουν πολύ από τους Alpha και τους Sigma, αλλά τα παρακάτω χαρακτηριστικά τους κάνουν να διακρίνονται από τους υπόλοιπους.

Οι Zeta Males είναι:

1. Αντι- κομφορμιστές

Δεν ακολουθούν τα κοινωνικά standards, υπερασπίζονται και μάχονται για τα δικά τους κι έτσι δεν συμβιβάζονται εύκολα. Οι άνδρες και οι γυναίκες στα μάτια τους, είναι ίσοι, καταρρίπτουν στερεότυπα και δεν πιστεύουν πως υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες και ρόλοι για έναν άνδρα.

2. Είναι ανεξάρτητοι

Στέκονται έξω από την ιεραρχία. Δεν πιστεύουν στην κοινωνική δομή και δεν ακολουθούν κανέναν. Είναι έξυπνοι και ταλαντούχοι και μπορούν να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους χωρίς τη βοήθεια των άλλων. Επίσης, δεν τους ενδιαφέρει η γνώμη των υπολοίπων.

3. Έχουν τα δικά τους πιστεύω

Δεν επηρεάζονται από άλλες αντιλήψεις αφού γνωρίζουν καλά ποιες είναι οι δικές τους. Επιλέγουν λοιπόν να ζήσουν όπως ακριβώς θέλουν, δηλαδή ως straight, gay, bisexual κλπ. Δεν κρίνουν επίσης, ποτέ κανέναν για τις επιλογές του.

4. Καταλαβαίνουν τις γυναίκες

Θεωρούνται οι «καλύτεροι φίλοι» μιας γυναίκας και επιλέγουν να κάνουν καλύτερα με εκείνη συζητήσεις παρά με έναν άνδρα. Επίσης, καταλαβαίνουν την ψυχολογία της και τη συμπεριφορά και δράση της σε συγκεκριμένες καταστάσεις.

5. Φροντίζουν τον εαυτό τους

Οι Zeta Males γνωρίζουν καλά πώς να φροντίζουν τον εαυτό τους. Δεν τον παραμελούν κι έχουν αξίες στη ζωή τους. Το να είναι καλά, μπαίνει σε προτεραιότητα καθώς ξέρουν ότι μόνο έτσι θα νοιαστούν και θα φροντίσουν σωστά και τους άλλους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.