CELEBRITIES MEN’S POINT

Ο Κανόνας των 3: Τι είναι και πώς θα σε κάνει πιο ευφυή και πετυχημένο


JTeam

4 Ιουνίου 2023

Ο Κανόνας των 3: Τι είναι και πώς θα σε κάνει πιο ευφυή και πετυχημένο
pexels
Θα εκτοξεύσει τα επίπεδα της παραγωγικότητάς σου μες στη μέρα

Αν τρέχεις με διάφορα μες στη μέρα και νιώθεις πως πάντα κάτι μένει πίσω ανολοκλήρωτο, υπάρχει ένας κανόνας που υπόσχεται να σου προσθέσει ευφυία και παραγωγικότητα, προσφέροντάς επιτυχία σε κάθε τομέα της ζωής σου.

Ο «κανόνας των 3» ορίζεται από τον συγγραφέα Chris Bailey κάπως έτσι: «Στην αρχή κάθε μέρας, πριν πιάσεις δουλειά, σκέψου ποια τρία πράγματα θα θες να έχεις εκπληρώσει μέχρι το βράδυ. Κάνε το ίδιο στην αρχή κάθε εβδομάδας».

Πρόκειται για έναν απλό αλλά ταυτόχρονα σύνθετο κανόνα που για να τον θέσεις σωστά σε εφαρμογή, πρέπει να αναδιατυπώσεις στο μυαλό σου την παραγωγικότητα. Η παραγωγικότητα δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις περισσότερα πράγματα αλλά ότι πρέπει να κάνεις απλά τα σωστά πράγματα. Και αυτό είναι πιο δύσκολο από ό,τι νομίζεις στην εφαρμογή του.

Τα οφέλη του «κανόνας των 3» είναι πολλά και αν έχεις συνηθίσει να στήνεις την καθημερινότητα αυτόματα, δεν θα μείνεις πιστός σε αυτόν. Το μόνο που έχεις να κάνεις λοιπόν είναι να καταγράψεις τα τρία πράγματα που πρέπει να γίνουν και να δώσεις εκεί όλη την ενέργεια και τη συγκέντρωσή σου, αφήνοντας πίσω τα υπόλοιπα (200) που πρέπει να κάνεις (μηχανικά).

Κάθε φορά ξεχώρισε όσα έχουν προτεραιότητα και βγάλε ένα πλάνο. Ο κανόνας αυτός μπορεί να σου χρησιμεύσει στα επαγγελματικά, στα οικογενειακά, οπουδήποτε νιώθεις πως ο χρόνος δεν σου φτάνει για να κάνεις όλα όσα πρέπει.

Αρκεί να αφιερώνεις 15'-20' τη μέρα για να βγάζεις το πλάνο της επόμενης μέρας πάντα με οδηγό τον «χρυσό κανόνα».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.