COOKING SUGAR, SUGAR

Τέλειες τηγανίτες μήλου με άρωμα λεμόνι έτοιμες σε 10 λεπτά


JTeam

3 Δεκεμβρίου 2022

Τέλειες τηγανίτες μήλου με άρωμα λεμόνι έτοιμες σε 10 λεπτά
https://blog.giallozafferano.it
Εδώ είμαστε πάλι με μια εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή: τηγανίτες μήλου με άρωμα λεμόνι.

Σήμερα ετοιμάζουμε μαζί αυτές τις νόστιμες τηγανίτες μήλου. Είναι αφράτες και έχουν ακαταμάχητο άρωμα λεμονιού. Επίσης φτιάχνονται πολύ εύκολα και είναι έτοιμες σε 10 λεπτά.

Της σημερινές τηγανίτες μήλου μπορούμε στην κυριολεξία να τις ετοιμάσουμε ακόμα και την τελευταία στιγμή. Απλά φτιάχνουμε τη ζύμη και τηγανίζουμε. Οι τηγανητές μήλου είναι πραγματικός πειρασμός. Ας δούμε μαζί τη διαδικασία.

Υλικά

130 γρ αλεύρι 00

1 αυγό

80 γρ. ζάχαρη

80 γρ. γάλα

1 λεμόνι (το ξύσμα)

100 γρ. μήλα

Φυσικό άρωμα λεμόνι (μισό φιαλίδιο)

5 γρ. μπέικιν πάουντερ

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Αρχικά, ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε μικρούς κύβους και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την τριμμένη φλούδα ενός καλά πλυμένου λεμονιού, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να αναμειχθούν όλα τα υλικά μαζί. Ύστερα προσθέτουμε και μισό φιαλίδιο άρωμα λεμόνι στη ζύμη για να δώσουμε στις τηγανίτες ακόμα πιο έντονο άρωμα. Προφανώς αν δεν έχετε άρωμα λεμονιού στο σπίτι δεν είναι πρόβλημα, μπορείτε να το παραλείψετε. Ύστερα προσθέτουμε ένα αυγό και γάλα και ανακατεύουμε καλά.

Τέλος, προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε κύβους και ανακατεύουμε όλα με μια κουτάλα. Το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι ένα όχι και τόσο υγρό κουρκούτι, ώστε να μην απορροφήσει πολύ λάδι κατά το μαγείρεμα. Σε αυτό το σημείο, ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Θυμηθείτε, για να είναι τέλειο το τηγάνισμα, το λάδι πρέπει να είναι άφθονο.

Ελέγχουμε να έχει πάρει θερμοκρασία το λάδι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα, αν το λάδι «τσιτσιρίζει» είναι έτοιμο. Σε αυτό το σημείο παίρνουμε λίγο από το μείγμα με ένα κουτάλι και το ρίχνουμε στο λάδι. Αφήνουμε τις τηγανίτες να τηγανιστούς για μερικά λεπτά από τη μια πλευρά και στη συνέχεια τις αναποδογυρίζουμε.

Φροντίστε να μην τηγανίζετε περισσότερες από 4-5 τηγανητές μήλου τη φορά, ώστε να μπορείτε να τις ελέγξετε καλύτερα. Με μια τρυπητή κουτάλα μπορείτε να καθαρίσετε τυχόν υπολείμματα ζύμης που ξεκολλούν από τις τηγανίτες.

Μόλις ροδίσουν οι τηγανητές μήλου, τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και μετά τις περνάμε αμέσως στη ζάχαρη.

Οι πολύ απαλές και νόστιμες τηγανητές μήλου με γεύση λεμόνι είναι έτοιμες να τις απολαύσετε.

Υ.Γ. Το πόσες τηγανίτες μπορείτε να φτιάξετε με αυτη τη συνταγή ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος κάθε κομματιού. Όσο περισσότερο κουρκούτι βουτήξετε στο λάδι, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η τηγανίτα και τόσο λιγότερα κομμάτια θα πάρετε. Ένα μεσαίο μέγεθος σίγουρα θα σας επιτρέψει να φτιάξετε περίπου δέκα/δεκαπέντε κομμάτια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.