COOKING SUGAR, SUGAR

Τέλεια συνταγή για ζέστη σοκολάτα έτοιμη σε 3 λεπτά


JTeam

10 Δεκεμβρίου 2022

Τέλεια συνταγή για ζέστη σοκολάτα έτοιμη σε 3 λεπτά
pexels
Η ζεστή σοκολάτα είναι το αγαπημένο μας ρόφημα κάθε φορά που πιάνουν τα κρύα και πλησιάζουν τα Χριστούγεννα.

Η ζεστή σοκολάτα είναι ιδανική για να την πιείτε στο πρωινό με μια σαντιγί για τους πιο κλασικούς ή για να την απολαύσετε το απόγευμα μαζί με μαλακά marshmallows, τραγανές γκοφρέτες και μπισκότα που θρυμματίζονται.

Υπάρχουν αμέτρητες συνταγές, αλλά αυτή που προτείνουμε εδώ, κατά τη γνώμη μας, θα σας εγγυηθεί μια βελούδινη και πεντανόστομη ζεστή σοκολάτα με μια αδιαμφισβήτητη σκούρα και γλυκόπικρη γεύση. Για να την ετοιμάσετε θα χρειαστούν μόνο πέντε λεπτά και 4 απλά συστατικά: Πλήρες γάλα, κουβερτούρα, ζάχαρη και κορν φλάουρ.

Για πιο υγρό αποτέλεσμα προτείνουμε να μειώσετε την ποσότητα του κορν φλάουρ, ενώ αν θέλετε μια σοκολάτα που να τρώγεται με το κουτάλι αρκεί να τη ζεστάνετε περισσότερο.

Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε την κουβερτούρα με κακάο, λευκή σοκολάτα ή να την αρωματίσετε με λίγη τριμμένη κανέλα, μια πρέζα πιπέρι τσίλι, ή τριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού. Για μια γκουρμέ παραλλαγή, μπορείτε να δοκιμάσετε μια εκδοχή φιστικιού ενώ, στην περίπτωση των vegan καλεσμένων, μπορείτε να αντικαταστήσετε το αγελαδινό γάλα με ένα αντίστοιχο φυτικό.

Μάθετε πώς να ετοιμάσετε την πιο λαχταριστή ζεστή σοκολάτα ακολουθώντας τη τις συμβουλές βήμα προς βήμα.

Υλικά

2 φλιτζάνια γάλα με πλήρες

100 γρ. ή κουβερτούρα ή μαύρη σοκολάτα υψηλής περιεκτικότητας σε κακάο 60% ή 70% (κομμένη σε κομματάκια)

3 κ.γλ. κορν φλάουρ

1 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα που δεν την έχουμε βάλει ρίχνουμε στη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε τις σκόνες με ένα σύρμα. Ύστερα προσθέτουμε την κουβερτούρα και ένα φλιτζάνι γάλα και ανακατεύουμε τα υλικά. Στη συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα για να μην σχηματιστούν σβώλοι και να μην κολλήσει η σοκολάτα. Σιγοβράζουμε για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να πήξει

Μόλις είναι έτοιμη, ρίχνουμε τη ζεστή σοκολάτα σε ατομικές κούπες και απολαμβάνουμε.

Σας προτείνουμε να καταναλώσετε τη ζεστή σοκολάτα αυτή τη στιγμή. Εναλλακτικά, μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο, σε αεροστεγές δοχείο, για 1 ημέρα το πολύ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.