COOKING SUGAR, SUGAR

2 εύκολες συνταγές για να φτιάξουμε τα αγαπημένα μας Churros


JTeam

6 Φεβρουαρίου 2023

2 εύκολες συνταγές για να φτιάξουμε τα αγαπημένα μας Churros
www.contemporaneofood.com
Churros, τα αγαπημένα γλυκά των Ισπανόφωνων χωρών που τα προτιμούν κυρίως για το πρωινό τους. Δοκιμάστε τα και ταξιδέψτε νοερά.

Ποια είναι η προέλευση αυτού του πολύ διάσημου γλυκού που βρίσκουμε συχνά στις αγορές όταν πηγαίνουμε στην Ισπανία ή ακόμα και στη Γαλλία; Τα Churros είναι τα παραδοσιακά γλυκά της κουζίνας της Βενεζουέλας και άλλων κουζινών της Νότιας Αμερικής, μια παράδοση που γεννήθηκε πριν πολύ καιρό στην Ισπανία.

Ισπανοί μετανάστες έφεραν αυτό το τυπικό τηγανητό επιδόρπιο, σερβιρισμένο με ζεστή σοκολάτα, σε πολλές χώρες της Νότιας Αμερικής, όπως η Βενεζουέλα, η Αργεντινή, η Ουρουγουάη, η Χιλή, η Κολομβία, το Μεξικό, η Κούβα και η Βραζιλία, μεταξύ άλλων.

Προφανώς με την πάροδο του χρόνου όλες οι χώρες έκαναν τη συνταγή δική τους και με αυτόν τον τρόπο γεννήθηκε το «Churro relleno», δηλαδή το γεμιστό, το οποίο, σε αντίθεση με τα ισπανικά παραδοσιακά Churros, έχει μεγαλύτερη ποικιλία γεύσεων. Ωστόσο, πολλές πηγές αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία για την προέλευση των churros. Αυτό δείχνει ήδη πόσο περίπλοκο μπορεί να είναι να βρεις την «αρχική συνταγή».

Προφανώς υπάρχουν δύο εκδοχές: αυτή που χρησιμοποιεί αυγά στη ζύμη και αυτη που χρειάζεται μόνο αλεύρι και νερό...θα πρέπει επίσης να ξέρετε ότι δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ζάχαρη στη ζύμη.

Εν ολίγοις ... παρακάτω προτείνουμε δύο εκδοχές, αυτές που μας φάνηκαν οι καλύτερες ... ελπίζω να σας αρέσουν και εσείς.

Churros: συνταγή χωρίς αυγά και ζάχαρη στη ζύμη (που μάλλον είναι η αυθεντική από την Αργεντινή)

Υλικά

2 φλιτζάνια αλεύρι

1 φλιτζάνι κρύο νερό

1 φλιτζάνι γάλα

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι για γεύση

Φυστικέλαιο για το τηγάνισμα

Κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και το γάλα. Μόλις βράσουν χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές και συμπαγές μείγμα.

Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και μετά βάζουμε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής μεσαίου μεγέθους και φτιάχνουμε τα Churros, τα οποία και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα για μια βουτιά σε μπόλικη κρυσταλλική ζάχαρη.

Σημείωση

Η αναλογία που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ένα μέρος αλεύρι, ένα μέρος υγρό ... έτσι για παράδειγμα: 250 γρ. αλεύρι με 250 ml υγρό.

Πολλές συνταγές δεν απαιτούν γάλα αλλά μόνο νερό και αλεύρι: αν δεν θέλετε να κάνετε υπερβολική ποσότητα, καλό είναι να ακολουθήσετε αυτές τις δόσεις, δηλαδή 250 γρ αλεύρι, 250 γρ νερό Διαφορετικά, χωρίστε την ποσότητα του νερού στα δύο για να χρησιμοποιήσετε ένα μέρος του γάλακτος. Να ξέρετε επίσης ότι άλλοι προσθέτουν μια κουταλιά λάδι και άλλοι βούτυρο.

Jenny.Gr
www.contemporaneofood.com

Churros με βούτυρο και αυγό στη ζύμη

Υλικά

200 ml νερό

140 γρ. αλεύρι

120 γρ. βούτυρο

100 γρ. ζάχαρη άχνη

2 αυγά

Φυστικέλαιο για το τηγάνισμα για

Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε αυτή την περίπτωση, βράζουμε το νερό με το βούτυρο και μια πρέζα αλάτι, προσθέτουμε το αλεύρι και δουλεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για να έχουμε το ίδιο μείγμα όπως παραπάνω.

Πρέπει επίσης να το αφήσουμε να κρυώσει και σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας καλά ώστε να ενσωματωθούν τέλεια. Έπειτα ακολουθούμε τα ίδια βήματα όπως παραπάνω: ζεσταίνουμε το λάδι, βάζουμε το μείγμα στο σακουλάκι και προχωράμε στη δημιουργία των churros.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.

TAGS