COOKING SUGAR, SUGAR

Εύκολο και πεντανόστιμο vegan μπανανόψωμο


JTeam

31 Μαΐου 2023

Εύκολο και πεντανόστιμο vegan μπανανόψωμο
pexels
Αυτό το απλό vegan μπανανόψωμο είναι εξίσου νόστιμο με το αντίστοιχο μη vegan.

Το μπανανόψωμο είναι ένα από αυτά τα απολαυστικά σνακ που όλοι λαχταρούμε. Και είμαστε βέβαιοι ότι όλοι θα απολαύσετε αυτό το αφράτο, πλούσιο σε γεύση και νόστιμο vegan μπανανόψωμο. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

Για τη ζύμη

400 γρ. μπανάνα

170 γρ. φυτικό γάλα (αμύγδαλο, σόγια, βρώμη, ρύζι)

100 γρ. ηλιέλαιο

150 γρ. ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο

100 γρ. πεκάν

260 γρ. αλεύρι 00

60 γρ. vegan κομματάκια σοκολάτας

16 γρ. στιγμιαία μαγιά για επιδόρπια

1 πρέζα αλάτι

4 γρ. κανέλα

Να διακοσμήσω

Μπανάνες

Χυμό λεμονιού

Πεκάν

Jenny.Gr
pexels

Εκτέλεση

Αρχικά, βάζουμε τα κομματάκια σοκολάτας στην κατάψυξη (αυτό θα τα βοηθήσει να μην λιώσουν πολύ κατά το μαγείρεμα στον φούρνο και θα τα εμποδίσει να βυθιστούν στον πάτο της φόρμας).

Στη συνέχεια πολτοποιούμε τις μπανάνες σε ένα μπολ με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το φυτικό γάλα και το λάδι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε ξανά και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με τη μαγιά, την κανέλα και μια πρέζα αλάτι. Ενώνουμε τα κατεψυγμένα κομμάτια σοκολάτας, ανακατεύουμε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα στη ζύμη και αδειάζουμε τα πάντα σε μια φόρμα.

Διακόσμηση

Κόβουμε τη μπανάνα που κρατάμε για διακόσμηση σε κομμάτια, τα ραντίζουμε με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν και τα απλώνουμε στην επιφάνεια του μπανανόψωμου, τοποθετώντας τις λοξά. Συμπληρώστε με τα τελευταία πεκάν, τοποθετώντας τα που και που στην επιφάνεια του κέικ.

Τέλος ψήνουμε στον φούρνο στους 175 βαθμούς για 55-60 λεπτά και μετά αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.