COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Δροσερή και εντυπωσιακή φρουτοσαλάτα


JTeam

15 Μαΐου 2022

Δροσερή και εντυπωσιακή  φρουτοσαλάτα
https://streetsmartnutrition.com
Δροσιστείτε με αυτή την απλή, κρεμώδη συνταγή φρουτοσαλάτας.

Αυτή η φρέσκια φρουτοσαλάτα είναι γεμάτη θρεπτικά συστατικά, έντονα χρώματα και υπέροχες γεύσεις. Χρησιμοποιήστε το αγαπημένο σας είδος γιαουρτιού και απολαύστε την. Το τελικό αποτέλεσμα είναι νόστιμο και θρεπτικό και κάθε συστατικό έχει κάτι ξεχωριστό να προσφέρει.

Μπανάνες

Όταν πρόκειται για φρουτοσαλάτα, οι μπανάνες είναι το κλειδί. Έχουν τόσο κρεμώδη και λεία υφή δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο. Οι μπανάνες είναι επίσης ένα από τα πιο προσιτά φρέσκα φρούτα και συνήθως διατίθενται όλο το χρόνο.

Extra tip: Όσο πιο πράσινη είναι η μπανάνα, τόσο η γεύση θα μοιάζει λιγότερο με μπανάνα. Αλλά καθώς ωριμάζει, τα άμυλα μετατρέπονται σε απλά σάκχαρα που της δίνουν περισσότερη γλυκιά γεύση.

Γιαούρτι

Και αυτό είναι το βασικό υλικό για γίνει η φρουτοσαλάτα μας κρεμώδης. Επίσης το γιαούρτι περιέχει προβιοτικά, τα καλά βακτήρια του εντέρου, που βοηθούν την πέψη.

Σπόροι Chia

Αυτό είναι ένα προαιρετικό συστατικό για αυτήν την απλή συνταγή φρουτοσαλάτας, αλλά νομίζω ότι κάνει μεγάλη διαφορά στην υφή.

Οι σπόροι Chia είναι μια σημαντική τροφή στο Νότιο και Κεντρικό Μεξικό και χρονολογείται από τον προ-αποικισμό. Πλέον είναι πολύ δημοφιλής τροφή και επομένως είναι πιο εύκολο να τη βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Οι σπόροι μπορούν να απορροφήσουν 10-12 φορές το βάρος τους σε νερό αφού είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και το μεγαλύτερο μέρος αυτών των ινών είναι διαλυτές.

Exra tip: Όσο οι σπόροι Chia βρίσκονται μέσα στη φρουτοσαλάτα θα απορροφούν την υγρασία της, κάτι που θα κάνει την υφή λιγότερο τραγανή. Εάν το προτιμάτε, ετοιμάστε τη φρουτοσαλάτα σας εκ των προτέρων και αφήστε τη να καθίσει στο ψυγείο για μερικές ώρες. Εάν δεν το προτιμάτε τότε προτείνουμε να προσθέσετε τους σπόρους λίγο πριν το σερβίρισμα.

Καρύδια

Και μιλώντας για ξηρούς καρπούς… τα καρύδια είναι μια καλή πηγή θρεπτικών συστατικών. 14 καρύδια έχουν περίπου 2 γραμμάρια φυτικών ινών, 4 γραμμάρια πρωτεΐνης και 18 γραμμάρια λίπους, τα περισσότερα από τα οποία είναι πολυακόρεστα που είναι υγιή για την καρδιά.

Ρόδι

Τα ρόδια είναι σαν μικροί πολύτιμοι λίθοι για την υγεία σας. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά – ακόμη περισσότερο από άλλες πηγές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά όπως το πράσινο τσάι ή το κόκκινο κρασί. Επιπλέον, προσθέτουν ακόμη περισσότερες φυτικές ίνες σε αυτή την απλή συνταγή φρουτοσαλάτας.

Ανανάς

Και τέλος, μπορούμε να μιλήσουμε για τον ανανά. Αν και ο ανανάς έχει έντονη τροπική γεύση, δεν υπερισχύει πλήρως των άλλων συστατικών.

Ο ανανάς περιέχει βρωμελίνη, ένα πεπτικό ένζυμο που βοηθά στη διάσπαση των πρωτεϊνών. Απαιτείται περισσότερη έρευνα, αλλά θα μπορούσε επίσης να έχει και κάποιες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Ας δούμε λοιπόν τη συνταγή.

Υλικά

1 φλιτζάνι γιαούρτι

2 μεγάλες μπανάνες κομμένες σε φέτες

1 1/2 φλιτζάνι ανανά φρέσκος, κονσερβοποιημένος ή κατεψυγμένος

1 1/2 φλιτζάνι ανάμεικτα μούρα φρέσκα ή κατεψυγμένα

1/2 φλιτζάνι ρόδι

3/4 φλιτζανιού καρύδια ψιλοκομμένα

1 κουταλιά της σούπας σπόροι chia

Φρέσκος δυόσμος για γαρνίρισμα, προαιρετικά

Εκτέλεση

Εάν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένα μούρα ή ανανά, ξεπαγώστε τα, πριν προετοιμάσετε τα άλλα υλικά.

Ας ξεκινήσουμε. Καταρχάς καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τις μπανάνες και τις προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Κόβουμε τα κομμάτια του ανανά σε μπουκιές και τα προσθέτουμε στο μπολ. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και μετά χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα για να ανακατεύσουμε προσεκτικά όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μεταφέρουμε σε μπολ σερβιρίσματος και γαρνίρουμε με φρέσκο ​​δυόσμο και επιπλέον ψιλοκομμένα καρύδια ή σπόρους chia. Φάτε την μέσα σε δύο ημέρες για καλύτερα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.