COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμες κοτομπουκιές με κρούστα βρώμης


JTeam

2 Φεβρουαρίου 2023

Πεντανόστιμες κοτομπουκιές με κρούστα βρώμης
www.lacucinaitaliana.it
Ναι, η βρώμη δεν είναι βασικό συστατικό μόνο σε γλυκές συνταγές.

Στη σημερινή συνταγή η βρώμη γίνεται η καλύτερη κρούστα για τις κοτομπουκιές, ο οποίες τηγανίζονται με λίγο λάδι ή ψήνονται στον φούρνο για μια ποιο ελαφριά εκδοχή. Όπως και να τις κάνετε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας ξετρελάνουν.

Υλικά

300 γρ. στήθος κοτόπουλου

80 γρ. κριτσίνια

3 φέτες ψωμιού

2 αυγά

1 πορτοκάλι

Μισό κόκκινο κρεμμύδι

Αλεύρι

Νιφάδες βρώμης

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it

Εκτέλεση

Για τη συνταγή για τις κοτομπουκιές με βρώμη, χτυπάμε στο μίξερ τα κριτσίνια μαζί με την τριμμένη φλούδα 1/2 πορτοκαλιού, αφήνοντας την υφή λίγο χοντρή. Στη συνέχεια, προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης και ξαναχτυπάμε τα υλικά.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια. Το χτυπάμε και αυτό στο μίξερ μαζί με το κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια, τις φέτες ψωμιού αφού έχουμε αφαιρέσει την κρούστα, 2 κουταλιές της σούπας λάδι και μια πρέζα αλάτι.

Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά και στη συνέχεια σχηματίζουμε 6 κροκέτες. Τις περνάμε από το αλεύρι, μετά στα καλά χτυπημένα αυγά, τέλος στο μείγμα από τις νιφάδες βρώμης.

Βάζουμε τις κροκέτες κοτόπουλου σε ένα τηγάνι με ένα δάχτυλο καυτό ελαιόλαδο και τις τηγανίζουμε για τουλάχιστον 3 λεπτά από κάθε πλευρά, ώστε να ροδίσουν εξωτερικά και να ψηθούν και από μέσα. Εναλλακτικά, τις τοποθετούμε σε ταψί και τις ψήνουμε στους 180°C για περίπου 20 λεπτά.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.