COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μαμαδίστικη συνταγή για αγκινάρες γεμιστές με πατάτες


JTeam

22 Μαρτίου 2023

Μαμαδίστικη συνταγή για αγκινάρες γεμιστές με πατάτες
www.lacucinaitaliana.it/ricette/
Αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό οι αγκινάρες, και ιδανικό για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο.

Σήμερα ετοιμάζουμε ένα υπέροχο φαγητό που θα ξετρελάνει τους πάντες. Νόστιμες και θρεπτικές αγκινάρες που αν τις δοκιμάσετε θα μας θυμηθείτε. Πάμε να δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

4 αγκινάρες

2 μέτριες πατάτες

120 γρ τριμμένη φρυγανιά

1 σκελίδα σκόρδο

1 λεμόνι

Μαϊντανός

1 φύλλο δάφνης

120 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it/ricette/

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφαιρώντας τα εξωτερικά φύλλα και σκάβοντας στο κέντρο. Αφαιρούμε τα κοτσάνια και ξεφλουδίζουμε μέχρι να έχουμε μόνο τις καρδιές. Ύστερα κόβουμε τις αγκινάρες σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ με τον χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια βράζουμε τα κοτσάνια της αγκινάρας σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι για περίπου 30 λεπτά.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 15 λεπτά σε βραστό αλατισμένο νερό με ένα φύλλο δάφνης. Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα κοτσάνια της αγκινάρας και τα κάνουμε πουρέ προσθέτοντας την τριμμένη φρυγανιά, την τριμμένη παρμεζάνα, ένα κλωνάρι ψιλοκομμένο μαϊντανό με ένα κομμάτι σκόρδο, αλάτι και λίγο λάδι.

Γεμίζουμε με αυτό το μείγμα τις αγκινάρες πιέζοντάς το λίγο μέσα. Τοποθετούμε τις αγκινάρες σε μια ψηλή κατσαρόλα που να τις συγκρατεί σφιχτά μεταξύ τους. Ρίχνουμε νερό μέχρι να μισοβυθιστούν, περιχύνουμε με λίγο λάδι και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε και ψήνουμε με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για 30-35 λεπτά.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.