COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η πιο εντυπωσιακή και η πιο λαχταριστή μωβ καροτόσουπα


JTeam

31 Μαρτίου 2023

Η πιο εντυπωσιακή και η πιο λαχταριστή μωβ καροτόσουπα
www.soniaperonaci.it
Δεν είναι υπέροχο το χρώμα αυτής της μωβ καροτόσουπας;

Αν αναρωτιέστε για το χρώμα, πρέπει να ξέρετε ότι τα καρότα ήταν στην πραγματικότητα μωβ και ότι η γεύση τους είναι ακριβώς η γνωστή, γλυκιά και μοναδική γεύση. Είστε περίεργοι να μάθετε πώς θα φτιάξετε αυτή την υπέροχη μωβ καροτόσουπα; Ας δούμε μαζί τη συνταγή βήμα βήμα.

Υλικά

350 γρ. πατάτες

500 γρ. μωβ καρότα

150 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια

1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τριμμένο τζίντζερ

1 l ζωμό λαχανικών

1 κλωνάρι δεντρολίβανο

3 φύλλα φασκόμηλο

30 ml ελαιόλαδο

3 κλωναράκια μαντζουράνα

3 κλωναράκια θυμάρι

Αλάτι για γεύση

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Καταρχάς ετοιμάζουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό. Στη συνέχεια πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα φρέσκα τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το λάδι, προσθέτουμε επίσης τα φύλλα φασκόμηλου και τις βελόνες δεντρολίβανου και τα σοτάρουμε για περίπου 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Πλένουμε και στεγνώνουμε τις πατάτες και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε επίσης τα μωβ καρότα και τα κόβουμε σε φέτες. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες και τα καρότα, τα σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό. Συμπληρώνουμε με τα φύλλα θυμαριού, μαντζουράνα και τριμμένο φρέσκο ​​τζίντζερ.

Μαγειρεύουμε για περίπου είκοσι λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα καρότα. Σε αυτό το σημείο χτυπάμε τα πάντα με ένα μπλέντερ μέχρι να αποκτήσουμε μια μεστή και ομοιογενή βελούδινη σούπα.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.