COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Καλοκαιρινή ρυζοσαλάτα με γαρίδες, σολομό και μάνγκο


JTeam

26 Μαΐου 2023

Καλοκαιρινή ρυζοσαλάτα με γαρίδες, σολομό και μάνγκο
www.soniaperonaci.it
Δροσερή και καλοκαιρινή ρυζοσαλάτα που ξεχειλίζει γεύσεις και αρώματα.

Όταν μιλάμε για καλοκαιρινές σαλάτες, αμέσως σκεφτόμαστε την παραδοσιακή μακαρονοσαλάτα και ρυζοσαλάτα … αλλά δεν σταματάμε ποτέ στην αρχική ιδέα, γιατί η φαντασία καλπάζει προς νέους γευστικούς συνδυασμούς. Αναφερόμαστε στη λαχταριστή ρυζοσαλάτα με γαρίδες, σολομό και μάνγκο.

Πλούσια σε γεύση και χρώμα, συνδυάσαμε το ιδιαίτερο μαύρο ρύζι με ψάρι, πιπεριές με, βασιλικό και προσθέσαμε μια πινελιά γλυκύτητας από το μάνγκο, για να δώσει αυτό το κάτι παραπάνω και μια απρόσμενη φρεσκάδα. Θέλετε να δοκιμάσετε να φτιάξετε την πιο νόστιμη και καλοκαιρινή ρυζοσαλάτα;

Υλικά

320 γρ. μαύρο ρύζι

80 γρ. κολοκυθάκια

80 γρ. καρότα

80 γρ. μάνγκο

80 γρ. κόκκινες και κίτρινες πιπεριές

150 γρ. σολομός

150 γρ . γαρίδες

Αλάτι και πιπέρι

Για τα ντοματίνια

100 γρ. χρωματιστά ντοματίνια

20 Γγρ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

50 γρ. κρεμμύδια

20 φύλλα βασιλικό

Για να καρυκεύσουμε τα λαχανικά

30 γρ. ελαιόλαδο

4 κλωναράκια θυμάρι

Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Καταρχάς βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό που βράζει. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει, κρατώντας το στην άκρη σε ένα μεγάλο μπολ.

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι και το αφήνουμε να μουλιάσει σε νερό για να μαλακώσει και να γίνει πιο ελαφρύ. Πλένουμε και κόβουμε τα ντοματίνια στα τέσσερα, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τον βασιλικό κομμένο με ψαλίδι και τα στραγγισμένα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να έρθει η ώρα να τα προσθέσουμε.

Καθαρίζουμε και ξεφλουδίζουμε τα καρότα και μετά καθαρίζουμε και τα κολοκυθάκια. Κόβουμε και τα δύο λαχανικά πρώτα σε λωρίδες και μετά σε κύβους. Καθαρίζουμε και τις πιπεριές και τις κόβουμε σε κύβους.

Στη συνέχεια παίρνουμε το μάνγκο, το καθαρίζουμε, το κόβουμε σε κύβους και το κρατάμε στην άκρη. Τώρα που έχουμε όλα τα στοιχεία για τη σαλάτα μας, προχωράμε στο πολύ σύντομο μαγείρεμα των λαχανικών.

Ζεσταίνουμε το λάδι με το θυμάρι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα ανάμεικτα λαχανικά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε. Προσπαθώντας να κρατήσουμε το λάδι στο τηγάνι, μεταφέρουμε τα λαχανικά απευθείας στο ρύζι που είναι τώρα στη σωστή θερμοκρασία.

Στο το ίδιο τηγάνι που σοτάραμε τα λαχανικά, χωρίς να το καθαρίσουμε, σοτάρουμε τον σολομό κομμένο σε κύβους και τις γαρίδες. Θα χρειαστούν 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον σολομό και τις γαρίδες –με όλα τα καρυκεύματα αυτή τη φορά– στο ρύζι Προσθέτουμε επίσης τα ντοματίνια.

Λείπει μόνο το μάνγκο. Ενσωματώνουμε και αυτό στο ρύζι και ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν όλα τα υλικά.

Μόλις η ρυζοσαλάτα είναι έτοιμη, μπορείτε να τη σερβίρετε αμέσως ή να τη φυλάξετε για μερικές μέρες στο ψυγείο, καλά κλεισμένο σε αεροστεγές δοχείο. Δεν συνιστούμε να το καταψύξτε.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.