COOL GREECE

«Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει»: Ένας οδηγός για τις καλύτερες διακοπές


Σύρμα Κιουπελόγλου

3 Ιουλίου 2021

Χαλκιδική
Σαν την Χαλκιδική δεν έχει, αλλά μάλλον αυτό το ξέρετε. Αυτό που δεν ξέρετε είναι σε ποιες φανταστικές κρυμμένες παραλίες να βουτήξετε και σε ποιες κρυμμένες γωνιές της να περιηγηθείτε. Αλλά γι’αυτό είμαι εγώ εδώ. Borned and raised στη μαγευτική Χαλκιδική είμαι η πλέον αρμόδια για να σας πάρω μία νοητή βόλτα μαζί μου στα πιο αγαπημένα μου μέρη. 

Σαν την Χαλκιδική δεν έχει, αλλά μάλλον αυτό το ξέρετε. Αυτό που δεν ξέρετε είναι σε ποιες φανταστικές κρυμμένες παραλίες να βουτήξετε και σε ποιες κρυμμένες γωνιές της να περιηγηθείτε. Αλλά γι’αυτό είμαι εγώ εδώ. Borned and raised στη μαγευτική Χαλκιδική είμαι η πλέον αρμόδια για να σας πάρω μία νοητή βόλτα μαζί μου στα πιο αγαπημένα μου μέρη. 

Παραλίες

First things first! Δεν γίνεται να επισκεφθείτε κάποιο από τα πόδια της Χαλκιδικής και να μην βρεις την ιδανική παραλία για τα γούστα σας. Αυτό συμβαίνει γιατί μπορείτε να βρείτε χρυσές αμμουδιές, βραχώδεις ακτές, καταπράσινες οάσεις, βαθιά νερά και ρηχές θάλασσες κατάλληλες για οικογένειες και για εσάς που σας αρέσει να πλατσουρίζετε μέχρι εκεί που πατάτε. Ας δούμε μερικές από τις καλύτερες!

Καβουρότρυπες, Σιθωνία

Στην κορυφή της λίστας με τις παραλίες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε είναι οι Καβουρότρυπες. Θα την βρείτε στο σύμπλεγμα παραλιών στην ανατολική πλευρά του δεύτερου ποδιού με τους μικρούς κολπίσκους που κρύβονται πίσω από ένα υπέροχο πευκόδασος. Είναι μία πετρώδης παραλία με τυρκουάζ νερά και ένα μικρό οργανωμένο beach bar, το «Πορτοκάλι», για εσάς, μεταξύ μας και εμένα, που προτιμάτε την παχιά σκιά της ομπρέλας και ξαπλώστρες.

Παραλία Ποσείδι Μύτη, Αιγαιοπελαγίτικα

Στην μύτη του πρώτου ποδιού, στο Ακρωτήρι θα βρείτε τα πιο διάφανα νερά που έχετε δει ποτέ να λαμπυρίζουν στον ήλιο με το πιο όμορφο γαλαζοπράσινο χρώμα. Αν αφήσετε πίσω σας τα beach bars και περπατήσετε κατά μήκος της αμμόγλωσσας ως τον φάρο, θα μαγευτείτε!

Beach bars

Τηγάνια beach bar, Συκιά

Ένα beach bar που δεν το ξέρουν πολλοί, σε έναν μικρό παραδεισένιο κολπίσκο ανάμεσα στις παραλίες Κληματαριά και Κριαρίτσι του δεύτερου ποδιού. Δεν είναι εύκολο να εντοπίσετε τα «Τηγάνια», αλλά να είστε σίγουροι ότι η προσπάθεια αξίζει τον κόπο. 

Villas Seaside Lounge & Restaurant beach bar, Πολύχρονο

Σε τελείως άλλο κλίμα και αισθητική βρίσκεται το «Villas Seaside Lounge & Restaurant beach bar». Για fancy βουτιές και εμφανίσεις, Cocktails στην ξαπλώστρα και γευστικές εκπλήξεις δίπλα από το κύμα, είναι το κατάλληλο μέρος στο πρώτο πόδι. 

Elephant Βeach Βar, Πευκοχώρι

Από τα πιο γνωστά beach bars της Χαλκιδικής και σίγουρα για εσάς που θέλετε να γεμίσετε με φωτογραφίες το Instagram. Στα πιο πολυσύχναστα χωριά του πρώτου ποδιού, στο Πευκοχώρι, το «Elephant Βeach Βar», είναι έθνικ, έχει ωραία μπάρα, καθαρά νερά και τις δημοφιλείς του εμπριμέ μαξιλάρες. Μην ξεχάσετε να βγείτε φωτογραφία στο ζωγραφισμένο τζιπ στην έξοδο του μαγαζιού!

Food & Drinks

Εστιατόριο «Πλάτανος», Χωριό Νικήτης

Στο χωριό της Νικήτης στο δεύτερο πόδ, υπάρχει μία πέτρινη ταβέρνα που την ξέρουν μόνο όσοι είναι από την Χαλκιδική. Ο «Πλάτανος» στέκει στην πλατεία και προσφέρει μεσογειακή ελληνική κουζίνα, λίγο πειραγμένη, αλλά με τοπικά προϊόντα που εγγυόνται γευστικά πιάτα και συνθέσεις. Διαλέξτε μπαλκονάκι και απολαύστε τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό στην πιο γραφική τοποθεσία. 

Εστιατόριο «Πέρα», Άθυτος

Η Άθυτος, την οποία προτιμώ με «θ» αν και θα την δείτε και ως Άφυτο, είναι από τα αγαπημένα μου μέρη στον κόσμο. Εντάξει, πέρα από τους συναισθηματισμούς και εντελώς αντικειμενικά, το μικρό αυτό παραθαλάσσιο χωριό έχει μία νησιωτική αύρα, στενά σοκάκια, μαγαζιά με χειροποίητα σουβενίρς, μοναδική θέα και φυσικά νόστιμα μεζεδοπωλεία, από εκείνα με τα φωτάκια και το τσίπουρο ή όπως προτιμούν οι Βορειοελλαδίτες, τη ρετσίνα. Ένα από αυτά είναι και το «Πέρα».

Spitaki Cocktail bar, Καλλιθέα

Η Καλλιθέα είναι γνωστή για την νυχτερινή της ζωή, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Το Spitaki Cocktail bar θα το βρείτε στην πλατεία του χωριού για να απολαύσετε την ολοκαίνουργια Signature Cocktail List που δημιουργεί κάθε καλοκαίρι και την μαγική θέα του στον Τορωναίο. Μεγάλο plus οι jazz και latin μουσικές επιλογές.

Δείτε ακόμη: