Εξόρμηση στο γραφικό Γαλαξίδι

The JennettesTHE JENNETTES Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018

Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018

Εξόρμηση στο γραφικό Γαλαξίδι

Πολλοί το ονομάζουν "Θαλασσινή Πολιτεία" και δεν έχουν άδικο. Το Γαλαξίδι είναι μία όμορφη κωμόπολη του νομού Φωκίδος, ένας προορισμός ιδανικός ακόμα και για Σαββατοκύριακο. Μία βόλτα μέσα στα στενά που υπάρχουν τα ιστορικά καπετανόσπιτα και ένα περπάτημα στα καντούνια της αρκούν για να σας γεμίσουν ενέργεια και να σας χορτάσουν γραφικές εικόνες.

Είναι ένας από τους πιο ζεστούς προορισμούς, που ακόμα και το χειμώνα μπορείς να κάτσεις έξω να απολαύσεις μεζέδες ή τον παραδοσιακό ελληνικό καφέ. Υπάρχουν αρκετές επιλογές για περπάτημα και μία από τις πιο ρομαντικές φτάνει μέχρι την απέναντι χερσόνησο, όπου το πευκοδάσος να φτάνει μέχρι μέσα στη θάλασσα. Ο λόφος Ξηροτύρι, βόρεια του Γαλαξιδίου, είναι ένας ακόμας περίπατος που αξίζει να κάνετε και οπωσδήποτε αν βρεθείτε εκεί να πάτε και στη  σπηλιά Αγκώνα που έχει σταλακτίτες, σκαλιστά σκαλοπάτια και ένα αρχαίο πιθάρι σφηνωμένο στον πυθμένα της.  

Τα καντούνια του παραδοσιακού οικισμού, τα καπετανόσπιτα που κάθε ένα έχει να διηγηθεί τη δική του ιστορία, η  Πλατεία Ηρώων που έχει πάντα κίνηση είναι μερικές ακόμα βόλτες που σίγουρα κάνουν όσοι βρίσκονται στο Γαλαξίδι.

Και όσο για γεύσεις είναι παραδοσιακές ελληνικές. Μεζεδάκια για τους λάτρεις του κρέατος αλλά και του ψαριού βρίσκονται συγκεντρωμένα στην πλατεία αλλά και παραλιακά.

 

More for you

 
 

Don't Miss