Κουφονήσια: Ένας παράδεισος στις Κυκλάδες

Στεφανία ΠαπαδημητρίουΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Κουφονήσια: Ένας παράδεισος στις Κυκλάδες

Όχι ένα, αλλά δύο μιρά νησιά με συνολική έκταση που δεν ξεπερνά τα 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα, βρίσκονται στις Κυκλάδες. Περιβάλλονται από κρυστάλλινα νερά και αποτελούν την απόλυτη ενσάρκωση της καλοκερινής χαλάρωσης. Δε θα μπορούσαμε να αναφερόμαστε σε τίποτα άλλο, παρά τα Κουφονήσια.

Βρίσκονται αρκετές ώρες μακριά από την Αθήνα, αλλά αξίζουν το ταξίδι.  Είναι ο προορισμός που ταιριάζει σε όλους: πρωινά γεμάτα ηρεμία και ανεμελιά συνδυάζονται με νύχτες ατέλειωτου κεφιού.

Το Πάνω Κουφονήσι δεν είναι πολυτελές και δε θα βρούμε ξενοδοχεία με πισίνα και beach bars. Βασίζεται στη φυσική του ομορφιά για να μας εντυπωσιάσει. Εκεί, όλα γίνονται πιο απλά και το «Τι να φορέσω το  βράδυ;» γίνεται η πιο ασήμαντη σκέψη μας. 

 

 

Ο μοναδικός οικισμός είναι η Χώρα. Οι ζεστοί της κάτοικοι και τα γεράνια που διακοσμούν τα περισσότερα λευκά σπίτια, αρκούν για να μας κερδίσουν. Οι παραλίες είναι ειδυλλιακές, με μία θάλασσα που δύσκολα θα μπορέσουμε να της αντισταθούμε. Φοίνικας, Φανός, Ιταλίδα και Πορί είναι οι πιο γνωστές, ενώ υπάρζει και μία με το όνομα Πισίνα!

 

 

A post shared by Unlimited Greece (@unlimitedgreece) on

 

Το Κάτω Κουφονήσι, απέχει μόλις μερικά λεπτά και είναι απαραίτητο να το επισκεφθούμε, αν βρεθούμε κοντά. Κανείς δε μένει πια εκεί – θα βρούμε περίπου δέκα κτίσματα και μία μόνο ταβέρνα. Ανοργάνωτες παραλίες με χρυσαφένια άμμο θα είναι εκεί και θα μας περιμένουν.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


More for you

Don't Miss