Νέες και νέοι δημιουργοί ενάντια στη βία κατά των γυναικών. Μην προσπερνάς!

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Νέες και νέοι δημιουργοί ενάντια στη βία κατά των γυναικών. Μην προσπερνάς!

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που μαστίζουν τη σημερινή κονωνία, είναι η βία κατά των γυναικών. Καθένας από εμάς, μπορεί να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του - είτε αυτό είναι μικρό, είτε μεγάλο, ώστε τα πράγματα να αλλάξουν. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από την Τέχνη, για να το καταφέρουμε αυτό. Έτσι, το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα», προκηρύσσει διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους, με διορία ως τις 31 Αυγούστου. 

 

 

 

Μετά από τα αιτήματα πολλών δημιουργών, το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών Διοτίμα  και η κριτική επιτροπή ανακοινώνει

την παράταση του χρόνου υποβολής των συμμετοχών, στο διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους:

«Νέες και νέοι δημιουργοί ενάντια στη βία κατά των γυναικών: Μην προσπερνάς».

 

Νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχών ορίζεται η 31η  Αυγούστου 2018.

____________

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε στις 18/4/2018, στο πλαίσιο της νέας μας πανελλαδικής καμπάνιας κατά της έμφυλης βίας. Το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας είναι «Μην προσπερνάς – Don t Skip». Στόχος της, να κινητοποιήσει όλες και όλους, ώστε να μην προσπερνάμε τα καθημερινά περιστατικά έμφυλης βίας, που ακούμε, βλέπουμε, υποψιαζόμαστε, γνωρίζουμε.

Μέσω του διαγωνισμού θέλουμε να δώσουμε φωνή σε νέες και νέους δημιουργούς. Καλούμε φοιτήτριες/ες και σπουδάστριες/ες σχετικών σχολών να αφηγηθούν μια ιστορία για την έμφυλη βία, με τη μορφή μικρής ταινίας μυθοπλασίαςντοκιμαντέρvisual poem ή οποιοδήποτε άλλου είδους καταγραφής τους εκφράζει, διάρκειας μέχρι 5 λεπτά.

Μοιράσου μαζί μας τη δική σου κινηματογραφική ματιά και συνέβαλε στην ευαισθητοποίηση – κινητοποίηση των συμπολιτών σου, σχετικά με ένα καθημερινό φαινόμενο, που παραμένει “αόρατο”.

Η καμπάνια  Don t Skip εντάσσεται στο πρόγραμμα SPEAK, που υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της εταιρίας Παπαστράτος και στο σύνολό του περιλαμβάνει:

1.    παροχή δωρεάν νομικής βοήθειαςσε γυναίκες χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων, που υφίστανται ή έχουν υποστεί έμφυλη βία

2.    ενίσχυση της πρόληψηςμε την οργάνωση εργαστηρίων ενημέρωσης σε ανοιχτές ομάδες νέων ανδρών και γυναικών

3.    καμπάνια ευαισθητοποίησης για το ευρύτερο κοινόγια την έγκαιρη και αποτελεσματική αναγνώριση και αντίδραση απέναντι στην έμφυλη βία.

Όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό

1.    Φοιτητές/τριες, σπουδαστές/ριες σχετικών δημόσιων ή ιδιωτικών σχολών καθώς και ανεξάρτητες/οι δημιουργοί 18 έως 30 ετών.

2.    Διάρκεια διαγωνισμού από 18-4-2018 έως 31-8-2018

3.    Μέγιστη χρονική διάρκεια της διαγωνιζόμενης ταινίας, μέχρι 5 λεπτά

4.    Με την συμμετοχή του η/ο δημιουργός της ταινίας πιστοποιεί ότι το έργο του ανήκει, και είναι πρωτότυπο. Οι συμμετέχουσες/οντες στο διαγωνισμό είναι υπεύθυνες/οι για την διασφάλιση των πνευματικών δικαιωμάτων τρίτων.

5.    Οι ταινίες θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά μέσω wetransfer στην ηλεκτρονική διεύθυνση diotima@otenet.gr με την ένδειξη για τον «Διαγωνισμό ταινίας μικρού μήκους», μέχρι και την 31-8-2018. Παράλληλα θα συνοδεύονται από το όνομα της-ου δημιουργού ή της ομάδας και στοιχεία επικοινωνίας.

6.    Τα αποτελέσματα της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού για τις 10 πρώτες διακριθείσες ταινίες, θα ανακοινωθούν την 11η Σεπτεμβρίου 2018 και θα αναρτηθούν στην  ιστοσελίδα του ΚΓΜΕ Διοτίμα www.diotima.org.gr. Οι ταινίες αυτές θα τεθούν στην κρίση του κοινού και η ψηφορία θα πραγματοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

7.    Τα βραβεία που προβλέπονται είναι τα εξής :
1 Βραβείο Κριτικής Επιτροπής:         1.000 ευρώ
1 Βραβείο Κοινού:                                1.000 ευρώ
2 Τιμητικές Διακρίσεις

8.    Σε περίπτωση που η κρίση της επιτροπής και του κοινού αναδείξουν την ίδια ταινία, τότε στη νικήτρια ταινία θα απονεμηθεί και τιμητική διάκριση για το βραβείο Κοινού, ενώ το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο βραβείο κοινού θα δοθεί στην επόμενη κατά τη σειρά επιλεγμένη ταινία.

9.    Η τελετή απονομής των διακρίσεων θα πραγματοποιηθεί εντός του Σεπτεμβρίου 2018. Η ημερομηνία, η ώρα και ο χώρος της εκδήλωσης θα καθοριστούν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, στην ιστοσελίδα του ΚΓΜΕ Διοτίμα.

10.  Οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να υποβάλουν διευκρινιστικές ερωτήσεις σχετικά με τους όρους του διαγωνισμού στο ΚΓΜΕ Διοτίμα και συγκεκριμένα στον κ. Ι. Γουσέτη, e-mail:gousetis.diotima@gmail.com, τηλ. 210 3244380.

11.  Με τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό οι δημιουργοί αποδέχονται τους παρόντες όρους καθώς και αναγνωρίζουν πως το σύνολο ή ένα μέρος του αριθμού των ταινιών που θα κατατεθούν θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ΚΓΜΕ Διοτίμα, συμπεριλαμβάνοντας τα ονόματα των συντελεστών. Τα πνευματικά δικαιώματα των βίντεο παραμένουν στην κατοχή των δημιουργών τους, ενώ το ΚΓΜΕ Διοτίμα δεν διατηρεί περαιτέρω δικαίωμα άλλης αξιοποίησης τους πέρα του δικαιώματος χρήσης και προβολής για τις ανάγκες του διαγωνισμού και της καμπάνιας, καθώς και τη χρήση και δημοσιοποίησή τους στο πλαίσιο του αρχείου του έργου του.

12.  Η Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείται από τους:

                                       I.        Εύα Στεφανή, σκηνοθέτης

                                     II.        Εύη Καραμπάτσου, σκηνοθέτης

                                    III.        Δέσποινα Τσούμα, σύμβουλος επικοινωνίας- εκπρόσωπος του ΚΓΜΕ Διοτίμα

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

More for you

Don't Miss