Πώς είναι να ζεις στους -62°C

Τίνα ΣβίγκουΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Πώς είναι να ζεις στους -62°C

Καλώς ήρθατε στο Oymyakon, ένα χωριό όπου οι μαθητές αναμένεται να παρακολουθήσουν μαθήματα στους -52 ° C (-62 ° F). Το απομακρυσμένο χωριό της Σιβηρίας θεωρείται ότι είναι ο πιο κρύος οικισμός που κατοικείται μόνιμα στον κόσμο και το χειμώνα η θερμοκρασία φτάνει ακόμα και τους -62 ° C (-80 ° F), καθιστώντας τα καθημερινά μας παράπονα για κρύο στην Ελλάδα, κάπως αστεία.

 

Ο φωτογράφος Amos Chapple ταξίδεψε εκεί και είπε χαρακτηριστικά "Φορούσα λεπτά παντελόνια όταν βγήκα για πρώτη φορά έξω στους -47 ° C (-52 ° F)", δήλωσε ο Chapple. "Θυμάμαι ότι αισθάνθηκα σαν το κρύο να πιάνει τα πόδια μου φυσικά, η άλλη έκπληξη ήταν ότι μερικές φορές το σάλιο μου πάγωνε, γινόταν σα βελόνα και μου τρυπούσε τα χείλη."

Αυτή τη φορά, ωστόσο, το κρύο είναι ακόμη πιο δυνατό, όχι μόνο να τρυπάει α πόδια, αλλά γυρίζει ακόμα και τις βλεφαρίδες των ανθρώπων. Ο επίσημος μετεωρολογικός σταθμός σημείωσε -59 ° C (-74 ° F), αλλά το νέο ηλεκτρονικό θερμόμετρο ισχυρίστηκε ότι η θερμοκρασία ήταν -62 ° C (-80 ° F). Οι 500 μόνιμοι κάτοικοι, οι ντόποιοι υποστηρίζουν μάλιστα ότι το θερμόμετρο έχει σταματήσει να λειτουργεί και πως οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές και συγκεκριμένα στους -68 ° C (-90 ° F).

Το 1933 σημειώθηκε στο χωριό μια θερμοκρασία -67,7 ° C (-89,9 ° F), αποδεκτή ως η χαμηλότερη στο βόρειο ημισφαίριο.

More for you

 
 

Don't Miss