Βάζουμε αντηλιακό στη συννεφιά;

Τίνα ΣβίγκουΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Βάζουμε αντηλιακό στη συννεφιά;

Τα λάθη που κάνουμε με τη χρήση των αντηλιακών είναι αρκετά. Ένα από τα μεγαλύτερα ωστόσο είναι ότι δεν φοράμε όταν έξω έχει συννεφιά. Αρκεί να σας πούμε ότι η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να διαπεράσει μέχρι και γυαλί, φανταστείτε λοιπόν πόσο εύκολο είναι να περάσει μερικά σύννεφα.

Οι γιατροί συμβουλεύουν να φοράμε αντηλιακό με δείκτη προστασίας πάνω από 30SPF, χειμώνα-καλοκαίρι, με ήλιο ή χωρίς. Το εφαρμόζουμε σε όλα τα μέρη του σώματός μας που είναι εκτεθειμένα χωρίς να ξεχνάμε τα πιο βασικά που είναι πρόσωπο, λαιμός, ντεκολτέ, καθώς επίσης και τα χέρια μας.

Επίσης τις ημέρες που έχει συννεφιά και κάνουμε ηλιοθεραπεία, ισχύουν οι ίδιοι κανόνες. Εφαρμόζουμε το αντηλιακό τουλάχιστον 30 λεπτά πριν βγούμε στον ήλιο, το ανανεώνουμε ανά δύο ώρες, ύστερα από εφίδρωση αλλά και μετά από κάθε βουτιά σε θάλασσα ή πισίνα. 

TIP!

Το αντηλιακό που χρησιμοποιούμε για το πρόσωπο αλλά και το σώμα, θα πρέπει να διαθέτει φίλτρα ευρείας απορρόφησης στην UVA και UVB ακτινοβολία. Να έχει υψηλό δείκτη προστασίας και να είναι απαλλαγμένο από ευαισθητοποιούς και ερεθιστικούς παράγοντες.

Επιλέγουμε το κατάλληλο αντηλιακό και το χρησιμοποιούμε όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από τα καιρικά φαινόμενα.

 

More for you

 
 

Don't Miss