GREEN

Νέα Υόρκη: Σπάει ρεκόρ 50 ετών για τη μεγαλύτερη περίοδο χωρίς χιόνια


JTeam

31 Ιανουαρίου 2023

Νέα Υόρκη: Σπάει ρεκόρ 50 ετών για τη μεγαλύτερη περίοδο χωρίς χιόνια
pexels
Πρόκειται για μία από τις ξηρότερες και θερμότερες χειμερινές σεζόν, ξεπερνώντας αυτή του 1972-73

Μετά από 50 χρόνια σπάει, ο φετινός χειμώνας στη Νέα Υόρκη σπάει ρεκόρ, καθώς φέτος καταγράφεται η μεγαλύτερη περίοδος της πόλης χωρίς χιόνια. Πρόκειται για μια από τις ξηρότερες και θερμότερες χειμερινές σεζόν που έχει περάσει η αμερικανική μητρόπολη, ξεπερνώντας αυτή του 1972-73.

H τελευταία χιονόπτωση καταγράφηκε στις 9 Μαρτίου 2022, δηλαδή 327 ημέρες πριν. Οι νιφάδες μετατρέπονται σε σταγόνες και τελικά απλά βρέχει. Για να υπάρξει χιονόπτωση, ο αέρας πρέπει να είναι αρκετά κρύος αλλά η Νέα Υόρκη δεν έχει καταγράψει καμία τέτοια συνθήκη κρύου φέτος.

Aυτό είχε να συμβεί από τον χειμώνα του 1972-73, καθώς σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, σήμερα είναι η μέρα που σπάει το ρεκόρ, το οποίο προφανώς θα συνεχιστεί γιατί έχουμε αρκετά θερμό καιρό για να πέσει η οποιαδήποτε νιφάδα.

Οι Νεοϋορκέζοι φυσικά εδώ και καιρό, θέλουν πολύ να δουν την πόλη τους να είναι κάτασπρη από το χιόνια. «Ήταν ένας πολύ, πολύ, πολύ ήπιος χειμώνας για τη Νέα Υόρκη αυτή τη σεζόν. Ήταν τόσο ασυνήθιστα ζεστός αυτός ο χειμώνας μέχρι στιγμής», σημείωσε χαρακτηρισιτκά ο μετεωρολόγος Christopher Tate. Συνήθως, τα πρώτα χιόνια κάνουν την εμφάνισή τους στην πόλη στα μέσα Δεκέμβρη.

Άλλες πόλεις κοντά στη Νέα Υόρκη, όπως η Βοστώνη και η Φιλαδέλφεια, έχουν επίσης ήπιους χειμώνες, και αυτό σίγουρα είναι ένα από τα μεγαλύτερα προειδοποιητικά σημάδια της κλιματικής αλλαγής.

Aκολουθήστε το jenny.gr στο google news και μείνετε ενημερωμένοι για το sustainability, το climate emergency και τα πάντα γύρω από το περιβάλλον.