11 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

11 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού

Είναι μια μέρα χαράς και αισιοδοξίας. 

Όλοι γνωρίζουμε πως η ζωή δεν είναι δίκαιη γι΄όλα τα παιδιά. Δυστυχώς υπάρχουν παιδιά που δεν μπορούν να μεγαλώσουν σε οικογένειες ή να έχουν τα βασικά για να επιβιώσουν. Η πραγματικότητα αυτή είναι γνωστή και ξέρουμε πολύ καλά πως μπορούμε να συμβάλουμε ώστε να κάνουμε την καθημερινότητα τους καλύτερη. Σήμερα, όμως δεν θα θέλαμε να επικεντρωθούμε στο γεγονός αυτό.

Αλλά σκεφτήκαμε να σας δείξουμε ένα βίντεο από ένα πείραμα του Edward Tronick. Είναι ψυχολόγος και έχει ασχοληθεί με την ανάπτυξη των παιδιών. Το απόσπασμα απ΄την έρευνα που προβάλλεται δείχνει πως τα παιδιά αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα των γονιών τους και τη δύναμη που έχει η μη-λεκτική επικοινωνία. Οι γονείς απορροφημένοι στις υποχρεώσεις τους ξεχνούν να δώσουν την πρέπουσα σημασία στα παιδιά. Μπορεί να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους όμως η γλώσσα του σώματος τους στέλνει αντίθετα μηνύματα. Μοιάζει σαν να είναι σωματικά εκεί αλλά η σκέψη τους ταξιδεύει στα χιλιάδες προβλήματα που έχουν να λύσουν και να αντιμετωπίσουν. Γεγονός που μπερδεύει τα παιδιά και τα κάνει να αισθάνονται ανασφαλή.

Στο βίντεο λοιπόν θα παρατηρήσετε πόσο γρήγορα το παιδί αντιλαμβάνεται την αλλαγή των συναισθημάτων της μαμάς του και με ποιους τρόπους προσπαθεί να διεκδικήσει την προσοχή της.

Αυτό λοιπόν που έχει σημασία για τα παιδιά είναι η αγάπη και η προσοχή. Επικοινωνήστε μαζί τους και περάστε ποιοτικό χρόνο. Το να ανταποκρίνεστε στα συναισθήματά τους δεν τα  κακομαθαίνετε. Αντιθέτως, στέλνετε το μήνυμα πως είστε εκεί για εκείνα. Νιώθουν πως είναι αποδεκτά και πως ανήκουν κάπου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss