Τι απαντάτε στις ερωτήσεις των παιδιών σας για θέματα γύρω απ΄το σεξ;

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Τι απαντάτε στις ερωτήσεις των παιδιών σας για θέματα γύρω απ΄το σεξ;

Οι περισσότεροι γονείς νιώθουν άβολα και αμήχανα μπροστά στα μικρά τους που περιμένουν μια απάντηση. 

Είναι περίεργο που για κάτι τόσο όμορφο και φυσιολογικό οι γονείς νιώθουν τρόμο την στιγμή που θα τεθούν οι ερωτήσεις αυτές. Απ' την μία γίνεται αντιληπτό πως τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν για το σεξ απ΄τους γονείς αλλά απ΄την άλλοι υπάρχει και ένας δισταγμός απ΄την πλευρά τους.

Τις τελευταίες δεκαετίες η επιστήμη της ψυχολογίας, όπως αναφέρει και η γνωστή ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος-συγγραφέας Αλεξάνδρα Α. Καππάτου στο προλογικό σημείωμα της ελληνικής έκδοσης, έχει αποδείξει ότι η ενημέρωση των παιδιών από τους γονείς για τη σεξουαλικότητα θεωρείται απαραίτητη και αποτελεί μια σημαντική πτυχή της διαπαιδαγώγησής τους, που ξεκινά από νωρίς και συνεχίζεται μέχρι την εφηβεία.

to_protomou_vivlio_gia_to_sex

To πρώτο μου βιβλίο για το σεξ, το όποιο έχει επιμεληθεί η ίδια, ενημερώνει τα παιδιά για το σεξ και τη σεξουαλικότητα με τρόπο άμεσο, τρυφερό και σαφή και αποτελεί τον τέλειο οδηγό για τους γονείς που θέλουν να δίνουν σωστές απαντήσεις στις πιο άβολες ερωτήσεις που κάνουν τα παιδιά τους. Στο βιβλίο αναλύονται οι κοινωνικές και σεξουαλικές σχέσεις, οι ανατομικές διαφορές ανδρών και γυναικών, οι αλλαγές κατά την εφηβεία, η γονιμοποίηση και η εγκυμοσύνη, ο τοκετός, η δημιουργία οικογένειας, ενώ ξεδιαλύνονται λανθασμένες αντιλήψεις γύρω από το σεξ.

Προτιμήστε το λοιπόν προκειμένου να βγείτε απ΄τη δύσκολη θέση. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss