Πώς θα χειριστείτε ένα υπέρβαρο παιδί

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Πώς θα χειριστείτε ένα υπέρβαρο παιδί

Δυστυχώς ένα μεγάλο ποσοστό των παιδιών σήμερα έχουν βάρος πάνω από το φυσιολογικό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το 1/3 των παχύσαρκων παιδιών θα γίνουν παχύσαρκοι ενήλικες, ενώ και τα υπόλοιπα κινδυνεύουν από τις επιπλοκές της παχυσαρκία, ακόμα και αν κάποια στιγμή με κάποιο τρόπο χάσουν βάρος στην ενήλικη ζωή τους. Αν λοιπόν βλέπετε ότι το παιδί σας μπορεί να έχει κάποια κιλά παραπάνω, συζητήστε το πρόβλημα με τον παιδίατρό σας. Αυτό που απαιτείται πρώτα από όλα είναι η συνεργασία παιδιάτρου και γονιού, ούτως ώστε να συνεκτιμηθεί κατά πόσο το παιδί είναι παχύσαρκο, με βάση ειδικές καμπύλες ανάπτυξης που υπάρχουν.

Στη συνέχεια, εφόσον όντως διαπιστωθεί ότι το παιδί είναι παχύσαρκο, αυτό που χρειάζεται είναι μια τακτοποίηση του διατροφικού προγράμματος του, βελτιώνοντας ποιοτικά το φαγητό του και τα σνακ που καταναλώνει στο σχολείο και το σπίτι.

Επίσης, συστήνεται αύξηση της φυσικής δραστηριότητας του παιδιού, παράλληλα με ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα, ούτως ώστε όχι απαραίτητα να χάσει βάρος, αλλά πολλές φορές να διατηρούμε το βάρος του σταθερό, οπότε αυξάνοντας σε ύψος να αλλάζει το σώμα του και να μειώνεται όπως λέμε το ποσοστό του υπέρβαρου.

 Το διαβάσαμε στο 4moms.gr. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss