10 πράγματα που θυμίζουν στους γονείς ότι είναι και αυτοί άνθρωποι

Κυριακή 02 Φεβρουαρίου 2014

Κυριακή 02 Φεβρουαρίου 2014

10 πράγματα που θυμίζουν στους γονείς ότι είναι και αυτοί άνθρωποι

Οι γονείς πολύ συχνά εγκλωβίζονται στο ρόλο τους και ξεχνούν την προσωπική τους ζωή. Ξεχνούν να χαίρονται οι ίδιοι και να κάνουν πράγματα που ευχαριστούν τον εαυτό τους. Αυτό όμως στρέφεται με τον καιρό εναντίον τους. Γιατί κουράζονται, νιώθουν δυσαρέσκεια και μια εσωτερική ένταση που δημιουργεί προβλήματα στη σχέση τους.

Τι μπορείτε να κάνετε για να επιβιώσετε όσο θα μεγαλώνετε τα παιδιά σας:

1. Να συνεχίσετε να πιστεύετε ότι είστε άνθρωποι με δικά σας δικαιώματα και αφού αποκτήσετε παιδί.

2. Να μοιράζετε δίκαια και ίσα το χρόνο σας, ώστε να έχετε αρκετό χρόνο για τον εαυτό σας και να μην πρέπει κάποια στιγμή να του πείτε… «έχω θυσιάσει τα πάντα για σένα και τώρα ποιο είναι το ευχαριστώ;»

3. Να καλύπτετε τις ανάγκες σας, επαγγελματικά και συναισθηματικά, για να μην αναγκαστείτε αργότερα να ζείτε τη ζωή σας μέσω της δικής του.

4. Να προσπαθήσετε να είστε σίγουροι για το τι πιστεύετε και τι θέλετε για τα παιδιά σας και να τους λέτε ξεκάθαρα. Μπορεί να είστε λάθος, αλλά θα είστε ξεκάθαροι και δεν θα τα μπερδεύετε με τα μηνύματα «διπλού τύπου». Να μην συμφωνούν τα λεγόμενα σας με αυτά που τους δείχνει το σώμα σας. Ο φόβος, η αμφιβολία, η ανασφάλεια, γίνονται εύκολα αντιληπτά από τα παιδιά. Ακόμα και αν του λέτε «Ναι παιδί μου, δεν έχω πρόβλημα να γίνεις αστροναύτης».

5. Να παραδεχτείτε ότι είστε υπεύθυνοι, για το 50% τουλάχιστον αυτών που κάνουν και αυτών που θα γίνουν. Το άλλο 50% ανήκει στο περιβάλλον, στους φίλους, γνωστούς, συγγενείς, στον τρόπο που θα επεξεργαστούν και θα υιοθετήσουν τις πληροφορίες, διαμορφώνοντας τη δική τους προσωπικότητα.

6. Να θυμάστε ότι ένας από τους σκοπούς μας, σε ό, τι αφορά τα παιδιά μας, είναι η ομαλή συμβίωση, το να τα γλεντάμε και αν τα χαιρόμαστε. Αυτό γίνεται ακόμα και με τα πιο δύσκολα παιδιά.

7. Να κάνετε ότι είναι αναγκαίο για να αισθάνεστε σίγουροι για τον εαυτό σας, γιατί όσο και να μοιάζουν δύσκολα όταν είναι μικρά, η δοκιμασία έρχεται με την εφηβεία.

8. Να κατανοήσετε εγκαίρως ότι είναι ξεχωριστοί, διαφορετικοί, άλλοι άνθρωποι. Το τι λένε, το τι φοράνε και το τι κάνουν είναι δική τους ευθύνη από ένα ορισμένο σημείο και μετά.

9. Να μη δέχεστε από τα παιδιά σας φέρσιμο προς εσάς που σας φαίνεται απαράδεκτο και δεν θα το δεχόσασταν από κάποιον άλλον. Πρέπει εγκαίρως να δώσετε το μήνυμα αυτό.

10. Να μπορείτε κάποια στιγμή ειλικρινά, όταν μεγαλώσουν, να τους πείτε «δεν μου χρωστάς τίποτα»… και να πιστεύετε ότι το εννοείτε, ότι είναι αλήθεια.

Σημασία, σε μία οικογένεια δεν έχουν μόνα τα παιδιά και τα συναισθήματά τους. Έχει το κάθε μέλος και σημασία έχει η σχέση μεταξύ των μελών της οικογένειας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss