Παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου

Η 15η Φεβρουαρίου, λοιπόν, είναι αφιερωμένη στα παιδιά που δίνουν τη δική τους καθημερινή μάχη με τον καρκίνο. Μια μάχη ζωής για 250.000 παιδιά παγκοσμίως.

Η νόσος αυτή μας σοκάρει γενικότερα πόσο μάλλον όταν μιλάμε για παιδικό καρκίνο. Που να εστιάσει κανείς, στη μητέρα, στο παιδί, στον πατέρα, στην οικογένεια. Η δύναμη των ανθρώπων αυτών μοιάζει να είναι για εμάς κάτι ξένο, κάτι άλλο. Κι όμως, δεν θα έπρεπε να το βλέπουμε έτσι.

Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη. Ωστόσο, η έγκαιρη διάγνωση οδηγεί σε ίαση τα περισσότερα παιδιά. Όπως, τονίζεται, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση και τη συνεχή ενημέρωση των επαγγελματιών της υγείας, για να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο, και στη σωστή ενημέρωση των γονιών, ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αναζητήσουμε τις οργανώσεις και τους συλλόγους που αγωνίζονται κατά του παιδικού καρκίνου και να βοηθήσουμε με τον δικό μας τρόπο τους γονείς και τα παιδιά. Απλά, με ένα χαμόγελο συμπαράστασης, με ένα χάδι, με το να είμαστε εκεί.

"Φλόγα": Σύλλογος Γονιών Παιδικών με νεοπλαστική ασθένεια "Ελπίδα": Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss