15 αλήθειες που ευχόμουν να ήξερα στα 15 μου για τον έρωτα

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

15 αλήθειες που ευχόμουν να ήξερα στα 15 μου για τον έρωτα

Ο έρωτας είναι ένα περίπλοκο συναίσθημα που στην εφηβεία μοιάζει με το πιο δύσκολο "project". 

 1. Η εμφάνισή ≠ η αξία: Είναι πολύ εύκολο να μπερδευτούν αυτά τα δύο. Η αλήθεια είναι πως στην ηλικία αυτή τα αγόρια έχουν άλλα πρότυπα. Αυτό λοιπόν δημιουργεί σύγχυση γιατί ένα 15 χρόνο κορίτσι δεν έχει τις ίδιες αναλογίες ακόμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι όμορφο ή πως δεν αξίζει το φλερτ των συνομηλίκων του.
 2. Αξίζεις την αγάπη. Όχι γιατί είσαι δημοφιλής στο σχολείο, γιατί έχεις όμορφα μαλλιά, γιατί.... Αλλά γιατί είσαι εσύ. Ο κάθε άνθρωπος αξίζει την αγάπη.
 3. Τι είναι αυτό που θα τον κερδίσει; Σαφώς, και η όμορφη παρουσία μετράει αλλά τι άλλο; Είναι ερωτευμένος μαζί σου γιατί είσαι η πιο όμορφη ή του αρέσει και το χιούμορ σου;
 4. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι που δεν θες. Η αλήθεια είναι πως στην ηλικία αυτή πολλοί έφηβοι δοκιμάζουν πράγματα απλά και μόνο για να γίνουν αποδεκτοί από την παρέα τους. Δεν χρειάζεται. Το όχι έχει μεγαλύτερη ισχύ απ΄το ναι.  "Όχι δεν θέλω" δείχνει σεβασμό. Κι αν δεν σέβεσαι τον εαυτό σου, δεν μπορούν οι άλλοι να σε σεβαστούν. Η ειλικρίνεια μετράει.
 5. Η ειλικρίνεια μετράει. Δεν χρειάζεται να προσποιηθείτε κάποια άλλη για να σας ερωτευτεί ο ωραίος της τάξης. Ούτε να παίξετε κάποιο "παιχνίδι". Τα tricks αυτά τα κάνουν οι ενήλικες, αλλά ποτέ δεν του βγαίνει σε καλό. Το να είσαι ο εαυτός σου είναι αυτό που μετράει και αυτό που γοητεύει.
 6. Η πρώτη ερωτική απογοήτευση. Ναι είναι δύσκολο και πονάει. Χάνεται η γη κάτω απ΄τα πόδια σου. Ποια ιστορία και μαθηματικά; Ποιο διαγώνισμα; Εδώ έχασε το νόημα της ύπαρξής σου. Κι όμως, ο πόνος αυτός πονάει. Είναι το πρώτο σοκ. Ξέρεις κάτι; Θα το ζήσεις απλά έχε υπόψιν σου πώς καλό είναι να "τρέξεις" λίγο τα στάδια, γιατί μόλις συνέλθεις θα δεις πως δεν άξιζε το κόπο τόσο κλάμα τελικά.
 7. Η μοναξιά είναι καμία φορά καλύτερη. Ναι, οι φίλες σου το Σάββατο το βράδυ θα πάνε βόλτα με τα αγόρια τους ή σινεμά. Είναι λίγο περίεργο και άβολο. Γιατί να μην έχεις και εσύ σχέση; Θα έρθει μην αγχώνεσαι! Χαλάρωσε και απόλαυσε τη "μοναξιά" σου. Γνωρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου και τον αγαπάς περισσότερο. Δεν περιμένεις κανέναν άλλο να το κάνει για σένα.
 8. Αν δεν του αρέσεις, δεν του αρέσεις. Τέλος. Μην βασανίζεσαι γιατί δεν σου στέλνει στο facebook, δεν σου μιλάει, δεν σχολιάζει τις φωτογραφίες σου κτλ. Ούτε πως θα βρεις τον πιο έξυπνο τρόπο για να του τραβήξεις την προσοχή. Τσάμπα ο πονοκέφαλος. Έτσι, λειτουργούν οι άντρες και όσο πιο νωρίς το καταλάβεις τόσο το καλύτερο.
 9. Τώρα δεν είπαμε, πώς δεν χρειάζεται να δώσεις απάντηση σ΄αυτό το "γιατί"; Μην ασχολείσαι! Και μην αναλώνεστε στις συζητήσεις αυτές με τις φίλες σας.
 10. Συμφιλιώσου με τις ανασφάλειες σου. Αντί να προσπαθείς να κρύβεις ατέλειες που φαντάζεσαι ότι έχεις. Ή να αναρωτιέσαι αν είσαι καλό παιδί, όμορφη, γλυκιά, σέξι, έξυπνη, κοινωνική, δημοφιλής κτλ. Δες αν μπορείς να τις αποδεχθείς. Δεν είναι εύκολο το ξέρουμε, αλλά είναι πολύ ανακουφιστικό.
 11. Αυτό που βιώνεις τώρα δεν είναι αγάπη αλλά έρωτας και ενθουσιασμός. Η αγάπη είναι κάτι άλλο που έρχεται με το καιρό σε μία σχέση.
 12. Ωστόσο, το συναίσθημα της αγάπης δεν είναι κάτι πρωτοφανές. Το νιώθεις για τον εαυτό σου, για τη ζωή, για τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Απλά δεν έχει σχέση με την "τρέλα" του έρωτα.
 13. Είναι σημαντικό να σεβαστείς κι εκείνον. Θέλει να ακούσει ένα καλό σχόλιο, έναν καλό λόγο. Είναι σημαντικό και για εκείνον.
 14. Ο σκοπός της σχέσης δεν είναι να βρεις κάποιον που να σε συμπληρώνει ως άνθρωπο.
 15. Θέστε τα όριά σας. Είναι σημαντικό να μάθετε να βάζετε όρια.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss