Όταν ο αυθορμητισμός συναντά την αθωότητα των παιδιών

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Όταν ο αυθορμητισμός συναντά την αθωότητα των παιδιών

Ένας Γάλλος φωτογράφος κυκλοφόρησε μία συλλογή από φωτογραφίες που απεικονίζουν μικρά παιδιά που μέσα στο «χάος» της παιδικής τους ηλικίας ανακαλύπτουν το περιβάλλον.

Ο Αλαίν Λαμπουάλ απαθανάτισε με την φωτογραφική του μηχανή την αθωότητα της παιδικής ηλικίας και τα αποτελέσματα της περιέργειας των έξι παιδιών του που μεγαλώνουν στην εξοχή.

Ο φωτογράφος άρχισε το πρότζεκτ με την οικογένεια του από το 2004, αρχικά επειδή είχε πάθος με την εντομολογία και ήθελε να φωτογραφίζει ζουζούνια αλλά κατέληξε να ασχολείται με τις «ζουζουνιές» που έκαναν τα παιδιά του ενώ ανακάλυπταν τον κόσμο.

Ο Λαμπουάλ αναφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα ότι καθημερινά φωτογράφιζε την οικογένεια του και κατά καιρούς θα δημοσιεύει δείγματα της δουλειάς του. Επίσης τονίζει ότι ποτέ δεν είπε στα παιδιά του να ποζάρουν επειδή ήθελε οι φωτογραφίες να είναι αυθόρμητες και αληθινές.

Ο φωτογράφος περιγράφει το έργο του σαν «τη ζωή στα άκρα, όπου συναντάται ο αυθορμητισμός και η αθωότητα της παιδικής ηλικίας».

«Μέσω της προσωπικής μου δουλειάς, θέλω να δείξω στον θεατή την ανθρώπινη φύση και να τον κάνω να μπει στο δικό μου κόσμο προκειμένου να θυμηθεί και την δική του παιδική ηλικία» λέει μεταξύ άλλων ο Αλέν Λαμπουάλ.

kid1

Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες στο koolnews.gr. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss