Τι πρέπει να κάνεις για να γίνεις ξανά μαμά;

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Τι πρέπει να κάνεις για να γίνεις ξανά μαμά;

Η μητρότητα είναι από τις όμορφες στιγμές στη ζωή μιας γυναίκας και η απόκτηση ενός παιδιού είναι αυτό που ολοκληρώνει την έννοια της οικογένειας. Γι’ αυτήν την τόσο σημαντική στιγμή, λοιπόν, είναι χρήσιμο κάθε γυναίκα να γνωρίζει πώς θα γίνει μητέρα με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Αρχικά, κάθε ζευγάρι πρέπει να ξέρει ότι ο μέσος χρόνος που χρειάζεται να προσπαθήσει για να έχει μια εγκυμοσύνη είναι περίπου 6 μήνες, σύμφωνα με τη γνώμη των ειδικών. Κάποια ζευγάρια είναι τυχερά και μπορεί να έχουν την επιθυμητή εγκυμοσύνη από τον πρώτο κιόλας μήνα,  άλλα όμως μπορεί να προσπαθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς επιτυχία.

Τι πρέπει να κάνουν;

Προβλήματα υπογονιμότητας υπάρχουν σε ποσοστό 10%- 15% των ζευγαριών και στην εποχή μας θεραπεύονται στη συντριπτική πλειονότητά τους. Μπορούν λοιπόν να δοκιμάσουν και οι δύο να κάνουν το  Τεστ Γονιμότητας Predictor της εταιρίας OMEGA PHARMA HELLAS προκειμένου να εκτιμηθεί η ικανότητα επίτευξης εγκυμοσύνης. Μετράει την κύρια αιτία της μειωμένης γονιμότητας είτε για τις γυναίκες (ορμονικές διαταραχές) είτε για τους άνδρες (χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων).

fertility

Ακόμα, κι αν είστε ήδη γονείς μπορεί να προκύψουν μικρό-προβλήματα που να σας δυσκολέψουν στο να αποκτήσετε ένα δεύτερο παιδί. Το άγχος, η ηλικία, η έλλειψη ποιότητας στη ζωή σας, οι κακές συνήθειες συχνά είναι οι βασικές αιτίες της υπογονιμότητας.

Συνεπώς, πριν από την εγκυμοσύνη καλό είναι να βελτιώσετε ορισμένες συνήθειες της ζωής σας και να υποβληθείτε σε έναν βασικό προγεννητικό έλεγχο. Αρχικά, πρέπει να ακολουθήσετε υγιεινή διατροφή με τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και σε πρωτεΐνες. Η διατροφή σας χρειάζεται να περιλαμβάνει άφθονα φρούτα και λαχανικά, φυσικούς χυμούς, μέλι, δημητριακά, γάλα και γιαούρτι, κρέας και ψάρι. Επίσης, η άσκηση βοηθάει στο να αποκτήσετε μια καλή φυσική κατάσταση.

Διακοπή του καπνίσματος, αλλαγή του τρόπου ζωής, καλή ποιότητα ύπνου και μείωση του άγχους είναι αυτά απ’ τα οποία πρέπει να ξεκινήσετε. Καλή διάθεση, χαμόγελα, ηρεμία και καλή ψυχολογία. Ζείτε σε μια εποχή έντασης και έντονου στρες αυτό και μόνο αρκεί για να καθυστερήσει την εγκυμοσύνη σας.

Ελπίζοντας ότι οι πληροφορίες αυτές θα σας φανούν χρήσιμες και θα βοηθήσουν ώστε να ξεκινήσετε το όνειρο της εγκυμοσύνης με ασφάλεια και χωρίς άγχος, σας ευχόμαστε να έχετε σύντομα το χαμόγελο της γυναίκας με το θετικό τεστ κύησης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss