5 πράγματα που απολαμβάνω να κάνω παρέα με τον μπαμπά μου

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

5 πράγματα που απολαμβάνω να κάνω παρέα με τον μπαμπά μου

Ενόψει της Γιορτής του Πατέρα σκεφτήκαμε μερικά πράγματα που μας αρέσουν να κάνουμε μαζί του επενδύοντας στον ποιοτικό και δημιουργικό χρόνο. Πράγματα που αν τα θυμηθούμε σ΄ένα δεύτερο χρόνο συνειδητοποιούμε πόσο πολύ μας φέρνουν κοντά του και τα συνδέουμε μαζί του. Πηγαίνοντας λοιπόν πίσω στο χρόνο επιλέξαμε 5 βασικά πράγματα που μας απολαμβάνουμε να κάνουμε μαζί με τον μπαμπά μας.

  • Να βλέπουμε ταινίες. Πόσες ώρες περνούσαμε στο βιντεοκλάμπ, κάπου εκεί στην εφηβεία, για να διαλέξουμε την ταινία της Κυριακής. Περιπέτεια, θρίλερ, αστυνομική ή κωμωδία ήταν οι επιλογές μας. Ύστερα, το σαλόνι γινόταν η προσωπική αίθουσα κινηματογράφου. Καθόμασταν άνετα στον καναπέ, μ΄ένα μπολ popcorn ο καθένας και βλέπαμε την ταινία μας. Είναι μια συνήθεια που κάνουμε ακόμα και σήμερα πού και πού. Μας χαλαρώνει και μας ξεκουράζει. Είναι η ώρα που νιώθουμε πως κανείς και τίποτα δεν μπορεί να μας ενοχλήσουν. Ακόμα, και η σιωπή κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας είναι εποικοδομητική. Δεν είναι σιωπή αμηχανίας, αλλά οικειότητας.
  • Να μαγειρεύουμε παρέα. Τι; Τι άλλο από BBQ. Ανδρικό όμως ΒΒQ. Αρκετό κρέας και παγωμένη μπύρα. Είναι η στιγμή που μπορούμε να ρωτήσουμε και να μιλήσουμε γι΄όλα αυτά που μας απασχολούν. Τα πάντα ξεκινούν με το παρατεταμένο "Μπαμπά... να σε ρωτήσω...".
  • Να μας λέει ιστορίες. Πόσο πολύ λατρεύαμε τις ώρες που μας διάβαζε παραμύθια; Kαταλαβαίναμε την αμηχανία του και καθόμασταν ήσυχες. Αμηχανία που πήγαζε από την "άγνοια". Ένιωθε ότι δεν το είχε να μας διαβάζει ιστορίες. Ανήκε στις αρμοδιότητες της μαμάς. Όμως, στην πραγματικότητα το απολάμβανε. Του άρεσε η ώρα εκείνη, όπως άρεσε και σε μας.
  • Να ασχολούμαστε με την κηπουρική. Είναι η ώρα που δημιουργούμε παρέα. Συνήθως, εκείνος δημιουργεί και εμείς του κάνουμε παρέα ψευτο-βοηθώντας τον. Πότε του φέρνουμε τα "σύνεργα" της κηπουρικής, πότε θέτουμε ερωτήσεις για τη ζωή κτλ.
  • Να παίζει με τα εγγόνια. Μια εικόνα που μας συγκινεί και μας αρέσει πάρα πολύ. Νιώθει ανανεωμένος, περήφανος και γεμάτος ζωντάνια. Σαν να του δίνεται μία δεύτερη ευκαιρία να γίνει και πάλι μπαμπάς. Πηγαίνοντας πίσω στο χρόνο και βλέποντας στο πρόσωπο των εγγονιών του, τα δικά του παιδιά. Απλά αυτή τη δεύτερη φόρα είναι πιο έμπειρος.
Πείτε λοιπόν αύριο στο μπαμπά σας Χρόνια Πολλά και θυμηθείτε μαζί του όλες εκείνες τις όμορφες στιγμές.  Kάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss