Τα βάρη ενός πατέρα φαίνονται στη ζυγαριά!

Παρασκευή 04 Σεπτεμβρίου 2015

Παρασκευή 04 Σεπτεμβρίου 2015

Τα βάρη ενός πατέρα φαίνονται στη ζυγαριά!

Όταν αναμένετε ένα νέο μέλος στην οικογένεια, είναι λογικό να αισθάνεστε άγχος. Αυτό το συναίσθημα όμως, δεν το έχουν μόνο οι γυναίκες αλλά και οι άντρες, οι οποίοι δεν έχουν τη χαρά να νιώσουν αυτή την απίστευτη εμπειρία της εγκυμοσύνης και της γέννας. Πολλοί νιώθουν, ότι πλέον θα αποκτήσουν μια νέα ευθύνη και ένα σκοπό, αυτό της πατρότητας. Και όλο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρος. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην American Journal of Health, όσοι αποκτάνε παιδί κερδίζουν 3-5 κιλά. Μπορεί όλοι να δίνουμε προσοχή στο βάρος της μητέρας λόγω της εγκυμοσύνης, όμως τι γίνεται με του μπαμπάδες;

Κι όμως η πατρότητα παχαίνει. Όταν ένας άνδρας γίνει πατέρας, είναι λογικό να αλλάζει τις συνήθειες του, από τις κοινωνικές μέχρι τις διατροφικές και αυτό φαίνεται στη ζυγαριά. Λίγο το φαγητό που αφήνουν τα παιδιά, λίγο το σπιτικό κέικ, όλα αυτά δρούνε αθροιστικά και αυξάνεται το βάρος. Στην έρευνα που διεξάχθηκε στην Ιατρική Σχολής Feinberg, ένας πατέρας δήλωσε, ότι η αδυναμία του είναι να τελειώνει τη πίτσα που αφήνουν τα παιδιά του.

Η πατρότητα γίνεται προτεραιότητα των αντρών, με αποτέλεσμα να παραμελούν τον εαυτό τους, να κάνουν καθιστική ζωή και να τρώνε περισσότερο, παίρνοντας παραπανήσια κιλά. Με λόγια η ζωή τους έχει περισσότερο άγχος, λιγότερο ύπνο και πολλά ακατάλληλα τρόφιμα μέσα στο σπίτι.

More for you

 
 

Don't Miss