Μια ταινία για τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Μια ταινία για τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών

Η συναισθηματική ανάπτυξη και νοημοσύνη των παιδιών είναι μια περίπλοκη υπόθεση που αποτελεί cocktail πολλών και διαφορετικών συστατικών. Όπως φαίνεται από την αξιοζήλευτη ταινία που σκαρφίστηκε ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Pete Docter, η ξενάγηση αυτή τη φορά ξεκινάει από το μυαλό και τον ψυχικό κόσμο της μικρής Riley.

Αυτή τη φορά, μας μεταφέρει στην πιο εκπληκτική τοποθεσία που υπάρχει, το μυαλό ενός 11χρονου κοριτσιού. «Τα μυαλά που Κουβαλάς» είναι η πιο ανατρεπτική, εντυπωσιακή και ευφυής σύλληψη της Pixar, ένα αριστούργημα για όλη την οικογένεια και μία επιβεβαίωση ότι η τέχνη του animation δεν θα πάψει ποτέ να μας αιφνιδιάζει με τις ασύλληπτες ικανότητες της.

Το να μεγαλώνεις δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά για τη Riley που ξεριζώνεται από την ήσυχη ζωή της σε μια κωμόπολη της κεντροδυτικής Αμερικής για να εγκατασταθεί στο Σαν Φρανσίσκο, όπου βρίσκεται η καινούρια δουλειά του πατέρα της. Όπως όλοι μας, έτσι κι η Riley κατευθύνεται από τα συναισθήματά της – τη Χαρά, τον Φόβο, τον Θυμό, την Αηδία και τη Θλίψη. Τα συναισθήματα ζουν στα Αρχηγεία, το κέντρο ελέγχου μέσα στο μυαλό της Riley, απ’ όπου τη συμβουλεύουν στην καθημερινότητά της.

Καθώς η Riley και τα συναισθήματά της αγωνίζονται να προσαρμοστούν στη νέα ζωή στο Σαν Φρανσίσκο, στα Αρχηγεία επικρατεί μεγάλη αναστάτωση. Ενώ η Χαρά, το κυρίαρχο και σημαντικότερο συναίσθημα της Riley, προσπαθεί να διατηρήσει το ηθικό υψηλό, τα υπόλοιπα συναισθήματα συγκρούονται μεταξύ τους για το πώς να διαχειριστούν μια διαφορετική πόλη, ένα νέο σπίτι κι ένα καινούριο σχολείο.

Δείτε το αποκελιστικό απόσπασμα:

More for you

 
 

Don't Miss