Η φωνή της μητέρας είναι εξίσου θεραπευτική με την αγκαλιά της

4moms4MOMS Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Η φωνή της μητέρας είναι εξίσου θεραπευτική με την αγκαλιά της

Ένα τηλεφώνημα από τη μητέρα είναι εξίσου θεραπευτικό για το παιδί όσο μία αγκαλιά της. Σύμφωνα με νέα αμερικάνικη έρευνα, το να ακούσει ένα παιδί τη φωνή της μητέρας του μπορεί να δράσει το ίδιο όσο μία αγκαλιά της, από βιοχημικής άποψης. Η σχετική έρευνα από το Ουισκόνσιν δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Proceedings of Royal Society B της βρετανικής Βασιλικής Εταιρίας Επιστημών και αναφέρει πως εκκρίνονται οι ίδιες ορμόνες με το άκουσμα της φωνής της μητέρας και με την αγκαλιά της.

Οι ερευνητές μέτρησαν το επίπεδο της κλασικής ορμόνης του στρες (κορτιζόλης) και της κλασικής ορμόνης της ζεστασιάς και της αγάπης (ωκυτοκίνης), σε 61 εθελόντριες ηλικίας επτά ως δώδεκα ετών, που έπρεπε να κάνουν μια -αγχωτική για τις ίδιες- παρουσίαση και ένα μαθηματικό τεστ ενώπιον κοινού. Μετά το τεστ αυτό, το ένα τρίτο των κοριτσιών βρήκαν καταφύγιο στην αγκαλιά της μαμάς τους, το ένα τρίτο μίλησε στο τηλέφωνο μαζί της και το ένα τρίτο απλώς παρακολούθησε ένα ουδέτερο φιλμ.

Η ωκυτοκίνη είναι γνωστή και ως «ορμόνη της αγκαλιάς» και παρατηρήθηκε πως στα παιδιά που χώθηκαν στη μητρική αγκαλιά αλλά και που μίλησαν με τη μητέρα τους τα επίπεδά της ήταν ιδιαίτερα υψηλά ακόμη και ώρες μετά το πείραμα, σε αντίθεση με εκείνα που είδαν ένα φιλμ που τα επίπεδα της ορμόνης παρέμειναν χαμηλά.

Μάθετε όλα όσα αφορούν τα παιδιά:

5 συμβουλές για το βρεφικό μασάζ

Τελικά, μπορούμε να πίνουμε καφέ στην εγκυμοσύνη;

Πώς να προετοιμαστείτε για τον θηλασμό όσο είστε έγκυος

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

More for you

 
 

Don't Miss