Πώς να διαχειριστείτε τις πολλές ερωτήσεις των παιδιών

4moms4MOMS Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Πώς να διαχειριστείτε τις πολλές ερωτήσεις των παιδιών

Τα παιδιά λατρεύουν να βομβαρδίζουν με ερωτήσεις τους γονείς. Συχνά είναι επαναλαμβανόμενες για το ίδιο θέμα και μπορεί να σας κουράσουν, ωστόσο πρέπει να το χειριστείτε με υπομονή. Θυμηθείτε πως αυτό είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό στάδιο, να έχει ερωτήσεις για τον κόσμο γύρω του και τους ανθρώπους.

Αν από την άλλη, αγνοείτε συστηματικά τις ερωτήσεις του τότε εκείνο θα θεωρήσει πως αδιαφορείτε και θα νιώσει άσχημα. Καλύτερο είναι να του απαντήσετε πως δεν το ξέρετε ή να του εξηγήσετε γιατί κάτι δεν μπορεί να γίνει. Μπορεί να μην το καλύψει πλήρως μια τέτοια απάντηση, όμως δε θα εισπράξει και αδιαφορία.

Αν η ερώτηση επαναλαμβάνετε συνέχεια, τότε αντιστρέψτε την ερώτηση και ζητήστε την άποψή του. Τι νομίζει εκείνο για το θέμα ή γιατί το ενδιαφέρει τόσο πολύ. Ρωτήστε το με περιέργεια ώστε να καταλάβει πως όντως σας ενδιαφέρει η άποψή του.

Για ακόμα μια φορά θα τονίσουμε την αξία της ενσυναίσθησης. Συνειδητοποιήστε ότι τα περισσότερα από όσα ρωτάει δεν τα γνωρίζει και αναρωτηθείτε τι θα κάνατε στη θέση του. Άλλωστε, κάνατε και εσείς το ίδιο όταν ήσασταν στην ηλικία του.

Μάθετε όλα όσα αφορούν τα παιδιά:

Μπαμπά μας, σε χρειαζόμαστε όλοι μας περισσότερο από όσο νομίζεις!

Μαμά-πολυεργαλείο!

“Θα γίνεις μάνα και θα καταλάβεις…”

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

More for you

 
 

Don't Miss