Γιατί είναι απαραίτητο τα παιδιά να φοράνε γυαλιά ηλίου

4moms4MOMS Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Γιατί είναι απαραίτητο τα παιδιά να φοράνε γυαλιά ηλίου

Τα μάτια των παιδιών είναι πιο ευαίσθητα στις ακτίνες του ήλιου, διότι η κόρη τους είναι συχνά μεγαλύτερη, υπάρχει λιγότερη χρωστική που προστατεύει τους ιστούς και ο κρυσταλλοειδής φακός του παιδικού ματιού φιλτράρει λίγο έως καθόλου τις ακτίνες UV πριν τα 10-12 χρόνια της ζωής.

Τα παιδιά και οι έφηβοι εκτίθενται στην ηλιακή ακτινοβολία τρεις φορές περισσότερο από ότι οι ενήλικες, γι’αυτό είναι απαραίτητο να προστατεύουμε τα μάτια τους από πολύ μικρή ηλικία. Η βλαπτική επίδραση των ακτίνων UVA και UVB έχει αθροιστική δράση, οπότε  ότι σε ηλιόλουστες περιοχές, η χρήση των γυαλιών ηλίου είναι απαραίτητη.

Συνήθως, συστήνεται να ξεκινά η εφαρμογή τους μετά τον πρώτο χρόνο της ζωής, όταν το παιδί αρχίζει να εκτίθεται περισσότερο στον ήλιο και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αφού συμβουλευτούμε τον παιδοοφθαλμίατρο, αγοράζουμε ένα πολύ καλό ζευγάρι γυαλιών ηλίου. Ένα σκουρόχρωμο γυαλί δεν εγγυάται την προστασία από τον ήλιο εάν δεν έχει τα απαραίτητα φίλτρα για την απορρόφηση κατά 100% των ακτίνων UV. ​ Για τη σωστή επιλογή απαραίτητη είναι η βοήθεια του οπτικού που εμπιστεύεστε.

Μάθετε όλα όσα αφορούν τα παιδιά:

Τα 3 συχνότερα λάθη που κάνουν οι νέοι γονείς

4 σημάδια πως το μωρό σας νυστάζει

«Να τρως για δύο», και άλλοι μύθοι για την εγκυμοσύνη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss