Τα μωρά έχουν διαφορετικό κλάμα σε κάθε χώρα του πλανήτη

4moms4MOMS Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Τα μωρά έχουν διαφορετικό κλάμα σε κάθε χώρα του πλανήτη

Και όμως, τα μωρά κλαίνε διαφορετικά σε κάθε χώρα. Μία καθηγήτρια γλωσσολογίας στο πανεπιστήμιο του Βάρτζμπουργ, διαπίστωσε πως ο τρόπος που κλαίει ένα βρέφος από την Κίνα είναι διαφορετικός απ ότι ένα βρέφος στη Γαλλία.

Η καθηγήτρια Κάθλιν Φέρμκε, κατέληξε στο συμπέρασμα πως η μελωδία κάθε γλώσσας καθορίζει και το κλάμα του βρέφους.

«Για τις ανάγκες της έρευνας καταγράψαμε μόνο αυθόρμητες φωνές, συνήθως όταν τα μωρά ξεσπούσαν σε κλάματα», λέει η Φέρμκε.

Σύμφωνα με τη Γερμανίδα καθηγήτρια οι διαφορές μπορούν να εξηγηθούν από το γεγονός ότι στις μητρικές γλώσσες μια έννοια που προφέρεται στα γερμανικά με μια μόνο συλλαβή μπορεί να χρειάζεται περισσότερες συλλαβές στα κινέζικα.

Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα νεογέννητα έχουν αρχίσει αμέσως μετά τη γέννησή τους να καταλαβαίνουν τη μητρική τους γλώσσα – πριν ακόμη προσπαθήσουν να μιλήσουν.

Για τον λόγο αυτό, η ομάδα της καθηγήτριας διεξήγαγε δύο έρευνες. Στην πρώτη, οι ερευνητές μελέτησαν 42 βρέφη από τη Γερμανία και το Καμερούν. Ακολούθησε η δεύτερη, με 55 βρέφη από το Πεκίνο. Αξίζει να σημειώσουμε πως πριν 7 χρόνια, παρόμοιες έρευνες είχαν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα. Πως τα μωρά της κάθε χώρας κλαίνε με διαφορετικό τρόπο και αυτό οφείλεται στη μελωδία και τους ήχους της κάθε γλώσσας.

Μάθετε όλα όσα αφορούν τα παιδιά:

Αγαπημένη μου κόρη μη περιμένεις τίποτα από κανέναν

Οι συμβουλές των ειδικών του Harvard για την ανατροφή των παιδιών

Πώς να μιλήσουμε στα παιδιά για το διαζύγιο;

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

More for you

 
 

Don't Miss