Η παράσταση αρχίζει

4moms4MOMS Δευτέρα 09 Οκτωβρίου 2017

Δευτέρα 09 Οκτωβρίου 2017

Η παράσταση αρχίζει

Η θεατρική σαιζόν ανοίγει σιγά-σιγά αυλαία . Πολλές οι παραστάσεις που θα τραβήξουν το βλέμμα μικρών και μεγάλων θεατών και αυτή τη χρονιά.

Το θέατρο για παιδιά κερδίζει συνεχώς έδαφος με παραγωγές που δεν έχουν σε τίποτε να ζηλέψουν αυτές των θεατρικών σκηνών που απευθύνονται σε ενήλικο κοινό.

Κλασικά έργα, έργα που βασίζονται στη λογοτεχνία, διασκευές , μιούζικαλ, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών, νέες προτάσεις, θίασοι που έχουν ήδη αφήσει το ίχνος τους στη θεατρική σκηνή και περιμένουμε ανυπόμονα τις νέες τους δουλειές.

Το σίγουρο είναι πως δεν θα καταφέρουμε να δούμε όλα τα έργα. Κάθε ενήλικας που θέλει να συντροφεύσει ένα παιδί σε μια παράσταση, βασίζεται στην ηλικία, στις επιθυμίες του παιδιού, στο περιεχόμενο και το είδος του έργου.

Ίσως πιο σημαντική δεν είναι η αλληλεπίδραση με έργα που έχουν αυτά καθαυτά κάτι να πουν. Αλλά με έργα που προάγουν το θέατρο ως τέχνη και αντιμετωπίζουν τον μικρό θεατή ως …μεγάλο.

Ο Στανισλάφσκι, όταν ρωτήθηκε πώς δημιουργούμε θεατρικά έργα για παιδιά, απάντησε: «Όπως για τους ενήλικες, αλλά ακόμα καλύτερα.»

Δείτε εδώ τι έχει ανακοινωθεί από τις θεατρικές σκηνές για παιδιά για τη σαιζόν 2017-2018.

Μάθετε όλα όσα αφορούν τα παιδιά:

Η σημασία του μεταβατικού αντικειμένου στα μωρά

Τα αντανακλαστικά που έχει ένα μωρό τους πρώτους 6 μήνες

Μέχρι πότε είναι σωστό να κοιμάται το μωρό στο υπνοδωμάτιο των γονιών;

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss