Κανένα διατροφικό όφελος δεν έχει ο χυμός φρούτων για παιδιά κάτω του ενός έτους

4moms4MOMS Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Κανένα διατροφικό όφελος δεν έχει ο χυμός φρούτων για παιδιά κάτω του ενός έτους

Η Αμερικάνικη Παιδιατρική Ακαδημία προτείνει να μη δίνεται χυμός φρούτων σε παιδιά κάτω του ενός έτους καθώς δεν προσφέρει κάποιο διατροφικό όφελος. Η Ακαδημία επισημαίνει πως οι χυμοί φρούτων του εμπορίου δεν προσφέρουν κανένα διατροφικό όφελος σε παιδιά κάτω των 12 μηνών και δε θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στη διατροφή τους. Μάλιστα, η πρόταση αυτή σηματοδοτεί και την πρώτη αλλαγή της Ακαδημίας στις συστάσεις για το χυμό φρούτων από το 2001.

Τα τελευταία χρόνια, η Ακαδημία συμβούλευσε να μην καταναλώνονται χυμοί φρούτων σε παιδιά ηλικίας κάτω των 6 μηνών, αλλά έχει επεκτείνει αυτό το χρονικό πλαίσιο για να συμπεριλάβει ολόκληρο το πρώτο έτος της ζωής. 

«Ο χυμός φρούτων είναι υγιεινός αλλά δεν αποτελεί καλό υποκατάστατο των φρέσκων φρούτων και συσκευάζει μόνο περισσότερη ζάχαρη και θερμίδες», δήλωσε ο Melvin B. Heyman, MD, FAAP που συνυπογράφει το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Pediatrics. «Οι μικρές ποσότητες είναι εντάξει για μεγαλύτερα παιδιά, αλλά είναι απολύτως περιττές για παιδιά κάτω του ενός έτους».

Μάθετε όλα όσα αφορούν τα παιδιά:

Η σημασία του μεταβατικού αντικειμένου στα μωρά

Τα αντανακλαστικά που έχει ένα μωρό τους πρώτους 6 μήνες

Μέχρι πότε είναι σωστό να κοιμάται το μωρό στο υπνοδωμάτιο των γονιών;

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss