Πώς να επιλέξετε τα πρώτα παπούτσια του μωρού

4moms4MOMS Σάββατο 04 Νοεμβρίου 2017

Σάββατο 04 Νοεμβρίου 2017

Πώς να επιλέξετε τα πρώτα παπούτσια του μωρού

H καλή εφαρμογή των παπουτσιών στα ποδαράκια του παιδιού σας είναι πολύ σημαντική. Μπορεί να μεγαλώνουν γρήγορα τα πόδια του, όμως τα παπούτσια του δεν πρέπει να είναι πολύ στενά ή πολύ μεγάλα. Τα στενά παπούτσια μπορεί να προκαλέσουν στρεβλώσεις και κράμπες ενώ τα μεγάλα να του προκαλέσουν φουσκάλες στο πίσω μέρος, κύρτωση των δαχτύλων (προσπαθώντας να τα συγκρατήσει) και σκληρύνσεις του δέρματος.

Για να επιλέγετε το σωστό μέγεθος, μετράτε τακτικά τα ποδαράκια του (κάθε 6 με 8 εβδομάδες) για τα πρώτα 3 χρόνια και αργότερα ανά 3 μήνες. Επειδή το δεξί με το αριστερό ενδέχεται να διαφέρει, μετρήστε και τα δύο κάθε φορά.

Κατά μέσο όρο, το πόδι μεγαλώνει κατά δύο νούμερα το χρόνο, στις ηλικίες από 1 έως 4 ετών. Δεν αναπτύσσεται σταθερά και σταδιακά, αλλά απότομα, γι’ αυτό είναι πολύ πιθανόν το παιδί να χρειάζεται καινούργια παπούτσια λίγες εβδομάδες μετά την αγορά του τελευταίου ζευγαριού.

Από την άλλη, τα παπούτσια να τα μετράτε στην όρθια θέση και φροντίστε μεταξύ του μακρύτερου δακτύλου και του τελειώματος του παπουτσιού να υπάρχει κενό περίπου 1,5 εκατοστού. Με αυτό το μικρό κενό, το πόδι αναπτύσσεται σωστά. Στο φάρδος, σιγουρευτείτε πως περνάτε το δάχτυλό σας από την άκρη του. Αυτές οι μετρήσεις γίνονται όταν το παιδί είναι όρθιο και φορά τα παπούτσια.

Τέλος, επιλέξτε παπούτσια με κορδόνια ή βέλκρο ώστε να διασφαλίσετε πως το παπούτσι θα μείνει σταθερό πάνω στο πόδι του παρά την κινητικότητά του. Μην του φοράτε ποτέ μεταχειρισμένα παπούτσια καθώς έχουν πάρει ήδη τη φόρμα του προκατόχου τους.

Ωστόσο, αν το παιδί έχει κάποιο διαγνωσμένο από παιδοορθοπεδικό θέμα, θα χρειαστεί να φορέσει ορθοπεδικά παπούτσια που έχουν συγκεκριμένες οδηγίες και προδιαγραφές.

 

Μάθετε όλα όσα αφορούν τα παιδιά:

Νήπια και καλή συμπεριφορά; Ναι γίνεται!

Τι σημαίνει να είσαι γονέας intersex παιδιού;

Πρόσκοποι: Η εναλλακτική εξωσχολική δραστηριότητα για παιδιά & νέους!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss