3 τρόποι να προετοιμάσετε τον μπαμπά για τη γέννα

4moms4MOMS Πέμπτη 09 Νοεμβρίου 2017

Πέμπτη 09 Νοεμβρίου 2017

3 τρόποι να προετοιμάσετε τον μπαμπά για τη γέννα

Μία έγκυος έχει το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής από φίλους και συγγενείς. Την εμψυχώνουν, την ακούνε, τη συμβουλεύουν. Μόλις μπει στο τρίτο τρίμηνο της κύησης, ξεκινάνε οι συμβουλές αλλά και οι ιστορίες του περίγυρου ώστε να την προετοιμάσουν για τη στιγμή του τοκετού. Τι γίνεται όμως με τον μπαμπά του βρέφους; Παρακάτω θα βρείτε 3 τρόπους να προετοιμάσετε τον σύντροφό σας για τη μεγάλη μέρα:

1. Πηγαίνετε μαζί στο γυναικολόγο: Αν το επιτρέπουν οι συνθήκες και τα ωράρια, πηγαίνετε μαζί του ώστε να ακούσει και να δει κι εκείνος την ανάπτυξη του βρέφους και να κάνει την πρώτη γνωριμία μαζί του.

2. Πηγαίνετε μαζί σε μαθήματα ανώδυνου τοκετού: Αν μπορείτε, πηγαίνετε παρέα σε μαθήματα για τον τοκετό και διαβάστε μαζί τα σχετικά βιβλία.

3. Συζητήστε: Εκμυστηρευτείτε τους φόβους και τα άγχη σας σχετικά με τη γέννα και το μωρό. Συζητήστε για όλα και κάντε ερωτήσεις τύπου «Πες μου τι σκέφτεστε για τη γέννα;»  ή «Πώς αισθάνεσαι που θα γίνεις πατέρας;» ή «Τι σε ανησυχεί περισσότερο για τη γέννα;», οι οποίες θα σας φέρουν πιο κοντά συναισθηματικά.

Μάθετε όλα όσα αφορούν τα παιδιά:

Νήπια και καλή συμπεριφορά; Ναι γίνεται!

Τι σημαίνει να είσαι γονέας intersex παιδιού;

Πρόσκοποι: Η εναλλακτική εξωσχολική δραστηριότητα για παιδιά & νέους!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss