Βάλτε τα παιδιά σας στο κλίμα των Χριστουγέννων μ’ ένα βιβλίο

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Βάλτε τα παιδιά σας στο κλίμα των Χριστουγέννων μ’ ένα βιβλίο

Μία χριστουγεννιάτικη ιστορία μπορεί να βάλει τόσο εσάς όσο και τα παιδιά σας στο πνεύμα των Χριστουγέννων περνώντας παράλληλα χρήσιμα μηνύματα.

Υπάρχουν μερικά βιβλία που είναι κλασσικά και μπορεί να τα έχετε διαβάσει κι εσείς, υπάρχουν κι άλλα καινούρια που είναι πιο κοντά στις ανάγκες και τις συνήθειες του σήμερα. Υπάρχει λοιπόν μία μεγάλη γκάμα από παιδικά Χριστουγεννιάτικα βιβλία που μπορείτε να μοιραστείτε με τα μικρά σας. Αν είναι σε ηλικία που μπορούν να διαβάσουν μόνα τους τότε μπορούν να επιλέξουν και το βιβλίο, φυσικά με τη δική σας βοήθεια. Αν πάλι όχι ένα τρισδιάστατο παραμύθι ή ένα παραδοσιακό θα είναι ότι πρέπει για να το αφηγηθείτε. Εδώ σας προτείνουμε μερικά παιδικά χριστουγεννιάτικα βιβλία που μπορείτε να διαβάσετε αυτά τα Χριστούγεννα:

Τα ‘Χριστουγεννιάτικα Διηγήματα’ του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη είναι μία σειρά από μικρές ιστορίες. Μπορείτε να το διαβάσετε κι εσείς μαζί με τα παιδιά σας. ‘Το κοριτσάκι με τα σπίρτα’ είναι ένα συγκινητικό κλασσικό παραμύθι που αρέσει σε μικρού και μεγάλους. Ο ‘Σκρούτζ’ είναι ένα ωραίο χριστουγεννιάτικο παραμύθι βασισμένο στο βιβλίο του Charles Dickens ‘Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα’.

Φτιάξτε λοιπόν την κατάλληλη ατμόσφαιρα, καθίστε με τα παιδιά σας δίπλα στο τζάκι ή στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο με γάλα ή ζεστή σοκολάτα και μπισκότα και ξεκινήστε την ανάγνωση.

More for you

 
 

Don't Miss