Γυρνάει στο μυαλό μου

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Γυρνάει στο μυαλό μου

Η φράση "Μα είναι τόσο απλό".

Μιλούσα με τον μικρό μου για κάτι άσχετο και ξαφνικά για δευτερόλεπτα έκανα κάτι και αφαιρέθηκα και με επαναφέρει η φράση του "Μα είναι τόσο απλό". Για κάποιο περίεργο λόγο μου έκανε νόημα. Το σκέφτομαι συνέχεια απ΄εκείνη τη στιγμή και λέω ναι πράγματι πρέπει να είναι τόσο απλό όπως το βλέπει ένα μικρό παιδί. Εγώ όμως γιατί το βλέπω περίπλοκο. Γιατί χάνομαι στην καθημερινότητα και μπερδεύομαι σε χιλιάδες σκέψεις; Και φαντάζομαι είναι κάτι που το παθαίνουμε όλοι μας.

Για ποιο λόγο αγωνιζόμαστε να αποκτήσουμε συνεχώς νέα πράγματα; Να τραβήξουμε την προσοχή των ανθρώπων γύρω μας και όλα αυτά γιατί; Ευτυχώς, κάποιοι κατάφεραν να δουν λίγο πιο απλά τα πράγματα. Βάζοντας μας σε μία πιο μίνιμαλ λογική. Αρχίζουν να αλλάζουν σιγά σιγά όλα γύρω μας. Τα σπίτια είναι σε πιο απλές και ίσιες γραμμές, τα έπιπλα, οι νέες τάσεις της μόδας, όλα τείνουν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής μας κάνοντας τον πιο εύκολο.

Δείτε λοιπόν πια απ' αυτά χρειάζεστε και ποια όχι. Ελαφρύνετε το χώρο σας πετυχαίνοντας μια εικόνα που θα σας ξεκουράζει και θα σας ηρεμεί. Η ομορφιά που κρύβει η απλότητα είναι αυτό που στην ουσία αναζητά ο καθένας μας. Απλά, καθημερινά πράγματα μπορούν να μας κάνουν ευτυχισμένους, να μας χαλαρώσουν και να μας ξεκουράσουν. Το να γυρίζει κανείς σπίτι και να τον περιμένει η οικογένεια του ή ο σύντροφός που αγαπάει, είναι αξίες ανεκτίμητες και δεν μπορούν να αντικατασταθούν με κανένα νέο gadget ή οτιδήποτε άλλο έχει υλική αξία. Για το λόγο αυτό, είναι καλό να σκεφτούμε τι από όσα ονειρευόμαστε είναι στην ουσία δικά μας και τι "δανεικά"... Το «Living With Less. A Lot Less.» είναι η νέα παγκόσμια τάση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss