Να περάσετε όμορφα

Σάββατο 01 Μαρτίου 2014

Σάββατο 01 Μαρτίου 2014

Να περάσετε όμορφα

Λατρεύω τις οικογενειακές γιορτές και προσπαθώ να τηρώ τα έθιμα. Ξέρετε καμία φορά ξεχνάμε ή νιώθουμε κουρασμένοι να τηρήσουμε όλα αυτά τα "ιεροτελεστικά" που απαιτούν οι μέρες αυτές και έχουμε κληρονομήσει από παλιά. Όμως, σε κανέναν δεν αρέσει να μην δει ούτε ένα μασκαρεμένο τις απόκριες και όλοι ψάχνουμε τον ουρανό για να μετρήσουμε τους χαρταετούς.

Πιστεύω πως η παράδοση είναι ένα στοιχείο ζωής που ακολουθεί τους νόμους της, φέρνει πράγματα από το παρελθόν, τα οποία γίνονται σήμερα και γονιμοποιούν το αύριο. Είναι η πιστοποίηση της ταυτότητας κάθε λαού.

Oι μέρες αυτές παίζουμε μεγάλο ρόλο για τα παιδιά μας. Η συμμετοχή σ΄αυτές τις συγκεντρώσεις θα τα βοηθήσει να αναπτύξουν μια βαθιά ριζωμένη αίσθηση ότι ανήκουν, που θα αποτελέσει μεγάλο στήριγμα καθώς βγαίνουν από το σπίτι και την οικογένεια, για να ανακαλύψουν τον κόσμο. Στις οικογενειακές συγκεντρώσεις είναι ωραίο να μιλάμε για τις πολιτισμικές και εθνικές μας παραδόσεις, και να διηγούμαστε ιστορίες από το παρελθόν. Τα παιδιά τρελαίνονται να ακούν για τα παιδικά μας καμώματα.

Μέσα απ” αυτές τις διηγήσεις, μαθαίνουν σημαντικά και καινούρια πράγματα για μας, και αποκτούν μια εικόνα της μακρινής εποχής που ήμασταν παιδιά. Οι ιστορίες τα βοηθούν επίσης να αποκτήσουν μια αίσθηση των αλλαγών που επέρχονται με τον καιρό, και δίνουν νόημα στην αφηρημένη έννοια ότι, όπως οι γονείς τους ήταν κάποτε παιδιά, έτσι κι αυτά μια μέρα θα γίνουν γονείς.

Οι οικογενειακές γιορτές μπορούν επίσης να δώσουν στα παιδιά μας μια ευκαιρία να μας δουν σαν ανθρώπους, όχι απλά σαν γονείς, φωτίζοντάς μας με καινούριο και διαφορετικό φως. Εκπλήσσονται, και ενθουσιάζονται, όταν κάνουμε κάτι απρόσμενο: όταν, για παράδειγμα, βγάζουμε τα παπούτσια μας και χορεύουμε παλιούς σκοπούς, χωρίς να ασχολούμαστε τι ώρα θα πάνε για ύπνο. Κάτι τέτοιες στιγμές, η ζωή γίνεται ένα γλέντι.

Περάστε λοιπόν όμορφα και διασκεδάστε ακολουθώντας όλα αυτά τα εθιμοτυπικά που λέμε!

Καλή Σαρακοστή!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss