Πώς προχωράμε μπροστά; Do it your way!

Τζένη ΜπαλατσινούΤΖΕΝΗ ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΥ Τρίτη 06 Ιουνίου 2017

Τρίτη 06 Ιουνίου 2017

Πώς προχωράμε μπροστά; Do it your way!

Πολλές φορές, κυρίως τα σαββατοκύριακα, που έχω την ευκαιρία να κατανοήσω τι εστί 24ωρο, καταλαβαίνω πόσα πολλά πράγματα ζω μέσα σε μία ημέρα. Η αλήθεια είναι πως η ζωή, πολλές φορές μοιάζει με έναν ασταμάτητο αγώνα μετ' εμποδίων. Μερικές φορές ο αγώνας εξελλίσεται με λιακάδα, καλή διάθεση και χιούμορ και κάποιες άλλες φορές οι συνθήκες δεν είναι και τόσο ευνοϊκές. 

Τα εμπόδια με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι ποικίλουν και έχουν άμεση σύνδεση με τη σωματική μας κατάσταση, το πώς περνάμε στο γραφείο ή κάτι που συμβαίνει στην προσωπική μας ζωή. Λίγο πολύ όλα αυτά μας είναι γνωστά. Σωστά; Κάποια εμπόδια είναι μικρά, κάποια άλλα μεγάλα. Ωστόσο, μέσα από όλες αυτές τις προκλήσεις και τις πίστες, στις οποίες παίζουμε, το να βρούμε την ευτυχία και το δρόμο της απόλαυσης είναι εφικτό. 

 

Και ναι είναι στο χέρι μας να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά και να το κάνουμε αυτό κάθε μέρα. Δεν χρειάζεται να κοπιάσουμε, χρειάζεται να βρούμε το τρόπο. Το μυστικό βρίσκεται στις επιλογές μας. Και όπως λέει και το σοφό ρητό: Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Ένα ωραίο τέντωμα στο κρεβάτι, ένα χαμόγελο στον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου, μία αγκαλιά στο παιδί σου, ένα σωστό πρωινό που θα μας δώσει την απαραίτητη ενέργεια και δύναμη για να ανταπεξέλθουμε σε ό,τι συναντήσουμε μέσα σε μία ημέρα. .  

Ως προς το τελευταίο, και επειδή γνωρίζω ότι οι περισσότερες δεν έχουμε χρόνο για ένα βασιλικό πρωινό, θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε τα δημητριακά Fitness, τα οποία περίεχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που βοηθούν στην απελευθέρωση ενέργειας από την τροφή και βάζουν ένα φρένο στα τσιμπολογήματα. Δεν χρειάζεται να σας πω ότι προτιμώ τα Fitness Chocolate και Dark Chocolate. Είμαι ελαφρώς γλυκατζού βλέπετε και το γεγονός ότι πλέον έχουν 25% περισσότερες νιφάδες σοκολάτας με έχει χαροποιήσει ιδιαίτερα. Βέβαια, μία καλή επιλογή είναι και τα Fitness Fruits, που τώρα έχουν και cranberries εκτός από σταφίδες, μήλο, ανανά, παπάγια και καρύδα. Ναι, τα έχω μελετήσει ενδελεχώς!

Δεν συμφωνείτε πως ένα σωστό πρωινό, μπορεί να μας βοηθήσει να νιώσουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε και να μετακινήσουμε κάθε εμπόδιο; Δεν λέω πως είναι εύκολο -τις περισσότερες φορές δεν είναι. Μπορεί να πάρει χρόνο και αρκετή υπομονή, αλλά πάντα μα πάντα είναι εφικτό. Και το να επιλέγουμε τρόπους που θα μας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά ως προς αυτό το στόχο, είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε. 

Οπότε, ξεκινάμε δίνοντας στον οργανισμό μας το "καύσιμο" - άρα σωματικά είμαστε έτοιμες - και συνεχίζουμε με: 

Ευγνωμοσύνη – το να εξασκούμε την ευγνωμοσύνη πραγματικά μας βοηθά να εκτιμήσουμε όλα αυτά που έχουμε στη ζωή μας. Να βρούμε την ευχαρίστηση στα απλά πράγματα. 

Πατάμε το pause στις σκέψεις μας – ο διαλογισμός και η εστίαση στον τρόπο που αναπνέουμε μπορεί να κάνει το νου να ηρεμήσει. Προσπαθήστε μέσα στην ημέρα σας να βρείτε ήσυχες στιγμές, που μπορείτε να ξεκουράσετε το σώμα και το πνεύμα σας. 

Συγκεντρωνόμαστε στις θετικές σκέψεις - Πώς λειτουργεί αυτό; Αντιλαμβανόμαστε το εκάστοτε πρόβλημα, το αποδεχόμαστε, το αποκωδικοποιούμε και στη συνέχεια με θετική σκέψη δρούμε στο να μπορέσουμε να το προσπεράσουμε. 

Αποδεχόμαστε την κατάσταση - Αν δεν μπορούμε να αλλάξουμε μία κατάσταση, το να την αποδεχθούμε μας βοηθά και στο να την ξεπεράσουμε.  

Να θυμάστε πως με ευγένεια και ηρεμία και φυσικά με ένα σωστό πρωινό μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά και στο τέλος της ημέρας να πούμε πως τα καταφέραμε. 

Πιστέψτε πως μπορείτε να τα καταφέρετε. Και θα τα καταφέρετε. 

More for you

Don't Miss