Το μικρό μυστικό της καλής ζωής

Τζένη ΜπαλατσινούΤΖΕΝΗ ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΥ Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Το μικρό μυστικό της καλής ζωής

Αν και η διατροφή μας θα έπρεπε να είναι κάτι που μας απασχολεί ολόκληρη τη χρονιά, παρόλα αυτά η βελτιώσή της μπαίνει στην καλοκαιρινή μας to-do-list, μιας και το μικρό άγχος του πώς θα βγούμε στην παραλία τότε κάνει την εμφάνισή του. Πολλές φορές μέσα από το Jenny.gr έχω μοιραστεί μαζί σας μικρές συμβουλές διατροφής, αλλά και αγαπημένες μου ασκήσεις γυμναστικής και αυτό γιατί πραγματικά όχι απλά μου έχουν βελτιώσει το σώμα, αλλά και γιατί - κυρίως αυτό - μου φτιάξει την ψυχολογία. Και όταν ο νους και το σώμα βρίσκονται σε ισορροπία είναι σαν να έχεις πιάσει τζακ ποτ.  

Σήμερα, λοιπόν, θα σας μιλήσω για μία αγαπημένη μου διατροφική συνήθεια: το ασπράδι αβγού. Όπως πολύ πιθανό να έχετε διαβάσει το ασπράδι περιέχει περίπου 40 διαφορετικές πρωτεϊνες, οι οποίες, σύμφωνα με έρευνες, συμβάλλουν στη δημιουργία μυών. Μάλιστα λέγεται πως είναι οι καλύτερες για το "χτίσιμο" των μυών και άρα απαραίτητο κομμάτι της διατροφής μιας γυναίκας που γυμνάζεται. Σας είχα δείξει πριν από λιγο καιρό το σνακ που μου αρέσει να τρώω μετά τη γυμναστική; Θυμάστε;. Ήταν μία ομελέτα ασπραδιών με λαχανικά

Ωστόσο, επειδή το ιδανικό είναι υπάρχει και μία ευκολία στο όλο θέμα του φαγητού - γιατί πολλές φορές όταν πάω να ξεχωρίσω τον κρόκο από το ασπράδι, πάνω στη βιασύνη μου, το αποτέλεσμα είναι να δημιουργώ έργα αφηρημένης τέχνης στον πάγκο της κουζίνας - θα σας πρότεινα να δοκιμάζατε το ασπράδι αβγού υγρό σε μπουκάλι από τα Αβγά Βλαχάκη. Δεν έχει συντηρητικά, είναι σε υγρή μορφή όπως σας ανέφερα, και είναι ό,τι πρέπει για να φτιάξετε ομελέτα χωρίς καθόλου λιπαρά και χοληστερόλη ή ακόμα και γλυκά. Και δεν χρειάζεται να ψάξετε να το βρείτε σε ψαγμένα super markets, γιατί υπάρχει παντού. 

Και επειδή όπως είπαμε η διατροφή πρέπει να συνοδεύεται από άσκηση, βρήκα αυτό το πολύ χρήσιμο πίνακα με διάφορες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας. 

Καλό μας καλοκαίρι και καλή μας όρεξη!

 

 

 

 

More for you

 
 

Don't Miss