Στις απολαύσεις λέμε "ναι"

Τζένη ΜπαλατσινούΤΖΕΝΗ ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΥ Δευτέρα 09 Οκτωβρίου 2017

Δευτέρα 09 Οκτωβρίου 2017

Στις απολαύσεις λέμε "ναι"

Σε ένα από τα facebook live που κάνουμε εδώ στο jenny.gr, μιλήσαμε για διατροφή, για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε το σώμα μας και τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να σταματήσουμε μερικές συνήθειες, οι οποίες μετατρέπονται σε πόντους και έρχονται και κάθονται σε σημεία που δεν θα έπρεπε. Όσο και αν κάνει εντύπωση κάθε φορά που το αναφέρω, μου αρέσουν τα γλυκά και ξέρω πολύ καλά ποιο είναι το τίμημα μίας μεταμεσονύκτιας σοκολατίνας. Τα κορίτσια στο γραφείο μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Βλέπω γλυκό και μου γυαλίζει το μάτι. 

Βέβαια, σύμφωνα με μία έρευνα που διάβασα και δημοσιεύτηκε στο Journal of Personality and Social Psychology, οι άνθρωποι που τους αρέσουν τα γλυκά είναι και άνθρωποι που είναι μέσα στη γλύκα. Δηλαδή, είναι συγκαταβατικοί, φιλικοί και φιλεύσπλαχνοι. Άρα γιατί να τα κόψουμε; 

Ενστερνίζομαι, λοιπόν, και τα λόγια της διατροφολόγου του site, Τζουλιάνα Καρνέζη, και υποστηρίζω ότι δεν χρειάζεται να στερούμαστε αυτά που μας αρέσουν, απλά να τα τρώμε με μέτρο και κυρίως να βρίσκουμε τις σωστές εναλλακτικές. 

Η δική μου εναλλακτική λύση είναι οι νέες σοκολάτες με γέμιση Sweet & Balance της Γιώτης. Αρχικά, χωράνε παντού - ακόμα και στο μικρό τσεπάκι της τσάντας - ενώ επειδή είναι μόλις 40 γραμμάρια η κάθε μία με βοηθά στο να μη ξεφεύγω. Γιατί αν θέλω να ξεφύγω...μπορώ. Μετά πάλι, βγαίνουν σε διάφορες γεύσεις, ώστε να μη βαριέμαι. Με γέμιση πορτοκάλι, πραλίνα, φράουλα, cappuccino. Δεν έχω μία αγαπημένη. Μου αρέσουν όλες. Είπαμε, είμαι γλυκατζού. Και όταν θέλω κάτι πιο απλό, το ρίχνω πότε στη σοκολάτα Sweet & Balance bitter και πότε στη γάλακτος. Και το καλύτερο δεν το είπα: δεν περιέχουν ζάχαρη, αλλά είναι με stevia. έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, περιορισμένες θερμίδες και περιορισμένα λιπαρά, ενώ καμία τους δεν περιέχει γλουτένη. Όπως καταλαβαίνετε, το έχω ψάξει το θέμα, γιατί με ενδιαφέρει.   

Μισό λεπτό όμως να σας δείξω μερικά ακόμα essentials για ανθρωπους σαν κι εμένα...πέρα από τις σοκολάτες. 

Να έχουμε μία γλυκιά μέρα. Χωρίς ζάχαρη, όμως. Ναι; 

More for you

 
 

Don't Miss