Πώς να διαχειριστείτε την επαγγελματική απόρριψη

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Πώς να διαχειριστείτε την επαγγελματική απόρριψη

Η επαγγελματική απόρριψη μπορεί να είναι επώδυνη, αλλά μπορεί επίσης να σας δυναμώσει. Ακόμα και αν έχετε ένα καλό βιογραφικό, είναι πολύ πιθανό να σας απορρίψουν, αυτό όμως που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το πώς θα διαχωριστείτε την απόρριψη και πώς θα μπορέσετε να την αναγάγετε σε κάτι θετικό. Παρακάτω θα δείτε μερικές τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να διαχωριστείτε την επαγγελματική απόρριψη.

Διώξετε από το μυαλό σας τα αρνητικά συναισθήματα

Μετά την απόρριψη είναι λογικό να είστε φορτισμένες συναισθηματικά και να κάνετε αρνητικές σκέψεις σε ότι αφορά τις επαγγελματικές σας δυνατότητες. Όμως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήσετε μια μικρή αποτυχία να καταστρέψει την αυτοπεποίθησή σας.

Διαβάστε επίσης: Πώς να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση

Σκεφτείτε όλους τους λόγους της απόρριψης

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι ένας εργοδότης μπορεί να σας απορρίψει για πολλούς λόγους, οι οποίοι δεν αφορούν τις επαγγελματικές σας δεξιότητες. Για παράδειγμα μπορεί ο εργοδότης να επιλέξει να προσλάβει έναν υποψήφιο με βάση μια σύσταση που είχε από έναν συνάδελφο, ενώ εσείς να μην είχατε αυτό το πλεονέκτημα.

Μην κάνετε φανερή την απογοήτευση σας

Ακόμα και αν σας απορρίψουν είναι σημαντικό να παραμείνετε ευγενικές και να ευχαριστήσετε το άτομο που σας πήρε συνέντευξη. Πείτε του ευχαριστώ κάνοντας μια θερμή χειραψία ή στην περίπτωση που λάβετε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα απόρριψης, απαντήστε ευγενικά και ευχαριστείστε τον για την ευκαιρία που σας έδωσε.

Μην μένετε μόνοι

Είναι πολύ βασικό να μην μένετε μόνοι στο σπίτι μετά από μια επαγγελματική απόρριψη. Πάρτε τηλέφωνο ένα άτομο που εμπιστεύεστε και ζητήστε τη συμβουλή του. Εξίσου σημαντικό είναι να έρθετε σε επαφή με ανθρώπους που έχουν βιώσει την ίδια

Η απόρριψη είναι μέσα στη ζωή, όπως και το να νιώσετε απογοήτευση είναι απολύτως φυσιολογικό, αρκεί να μην την αφήσετε να σας νικήσει. Αφήστε όλα τα αρνητικά πίσω σας και συνεχίστε την προσπάθεια. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss