Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάνε οι εργοδότες στο LinkedIn

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάνε οι εργοδότες στο LinkedIn

Πολλοί εργοδότες χρησιμοποιούν το LinkedIn ώστε να μαζέψουν πληροφορίες για άτομα που θέλουν να προσλάβουν. Τι είναι όμως αυτό που τραβάει περισσότερο την προσοχή τους και παίζει ρόλο στην πρόσληψη ενός ατόμου; Μπορεί να σας φανεί περίεργο αλλά είναι η εμπειρία του εθελοντισμού. Ναι σωστά διαβάσατε. Η συγκεκριμένη πληροφορία, που οι περισσότεροι αγνοούμε, μπορεί να παίξει πρόσθετο πλεονέκτημα στο αν θα σας διαλέξει ή όχι ο εργοδότης.

Σύμφωνα με στοιχεία του LinkedIn, το 41 τοις εκατό των εργοδοτών θεωρούν την εθελοντική εργασία εξίσου σημαντική με την αμειβόμενη. Εκτός ότι δείχνει ότι είσαι παθιασμένος εργαζόμενος, οι περισσότεροι εργοδότες πιστεύουν ότι με την εθελοντική εργασία μπορείς να αναπτύξεις δεξιότητες που θα βοηθήσουν στην μετέπειτα επαγγελματική πορεία.

Διαβάστε επίσης: Πώς να γράψετε ένα βιογραφικό χωρίς επαγγελματική εμπειρία

Έτσι αν έχετε ασχοληθεί με τον εθελοντισμό, μην το αποκρύψετε γιατί αυτή η πληροφορία από μόνη της μπορεί να σας κάνει τον πιο δημοφιλή υποψήφιο για μια δουλειά. Μη ξεχάσετε λοιπόν, αν δεν το έχετε κάνει μέχρι τώρα, να συμπεριλάβετε τις εθελοντικές σας εργασίες τόσο στο LinkedIn όσο και στο βιογραφικό σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

More for you

 
 

Don't Miss