6+1 τρόποι για να χαλαρώσετε στο γραφείο όταν νιώθετε πιεσμένες

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

6+1 τρόποι για να χαλαρώσετε στο γραφείο όταν νιώθετε πιεσμένες

Στη σημερινή εποχή η λέξη άγχος ακούγεται όλο και περισσότερο και ο βασικό υπεύθυνος είναι ο εργασιακός χώρος όπου τείνουμε να περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας. Δυστυχώς το άγχος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων είναι λίγο πολύ αναπόφευκτο. Από την άλλη μεριά είναι σημαντικό να μπορούμε να χαλαρώνουμε και να αποφορτίζουμε το μυαλό μας. Γι αυτό και παρακάτω θα δείτε μερικές συμβουλές για να ηρεμείτε όταν βρίσκεστε στο γραφείο και νιώθετε πολύ πιεσμένες.

 

  1. Ακούστε χαλαρωτική μουσική

Κάθε φορά που νιώθετε ότι το άγχος πάει να σας κατακλύσει, βάλτε τα ακουστικά και ακούστε μια χαλαρωτική μουσική. Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο, όμως η μουσική μπορεί να επιβραδύνει το καρδιακό ρυθμό και να σας ηρεμίσει.

  1. Επιλέξετε να φάτε ένα υγιεινό σνακ

Ορισμένες τροφές μπορεί να σας χαλαρώσουν και δεν εννοούμε τα γλυκά ή τα πατατάκια, αλλά το αβοκάντο, τα αμύγδαλα, τα βατόμουρα και τα πορτοκάλια. Επιλέξετε λοιπόν τα κατάλληλα σαν και καταναλώστε τα όταν νιώθετε ότι πεινάτε και ότι χρειάζεστε ένα διάλλειμα. Χορτασμένοι μπορείτε να σκεφτείτε καλύτερα και πιο καθαρά.

  1. Πηγαίνετε για έναν περίπατο.

Αν νιώσετε ότι βρίσκεστε στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, αφήστε το γραφείο και πηγαίνετε μια βόλτα με τα πόδια για να καθαρίσει το κεφάλι σας. Ακόμα και αν δεν μπορείτε να φύγετε από το κτίριο, βγείτε από το γραφείο σας και κάνετε περπατήστε στους διαδρόμους, αμέσως θα νιώσετε καλύτερα.

  1.  Κάντε ένα διάλειμμα στο YouTube

Αντί να μπείτε στο  Facebook ή στο Twitter για να ξεχάστε τα προβλήματα, προτιμήστε να παρακολουθήσετε ένα αστείο βίντεο στο YouTube. Θα νιώσετε πιο ήρεμες και θα χαλαρώσετε πιο γρήγορα από ό,τι φαντάζεστε.

  1. Ταξιδέψτε με τη φαντασία σας

Όταν θέλετε να αποφορτίστε το μυαλό σας, κλείστε τα μάτια σας και φανταστείτε ότι βρίσκεστε σε ένα ήρεμο μέρος το οποίο θα μπορούσε να είναι ένα τοπίο γεμάτο λουλούδια, ο ωκεανός ή ακόμα και το σπίτι σας. Όσο σκέφτεστε αυτές τις εικόνες επιβραδύνετε την αναπνοή σας.

  1. Πιείτε πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι μπορεί να μειώσει το στρες και να σας ηρεμίσει. Προτιμήστε τσάι με λιγότερη ή καθόλου καφεΐνη.

  1. Τηλεφωνήστε σε έναν φίλο

Αν έχετε μια ιδιαίτερη δύσκολη μέρα, ίσως σας βοηθήσει να μιλήσετε με ένα κοντινό σας πρόσωπο. Μερικές φορές απλά ακούγοντας τη φωνή ενός αγαπημένου σας είναι αρκετό για να χαλαρώσετε. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss