Η πρώην συνιδρύτρια και αρχισυντάκτρια της Huffington Post αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Η πρώην συνιδρύτρια και αρχισυντάκτρια της Huffington Post αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας

Πώς θα σας φαινόταν αν είχατε έναν προϊστάμενο που θα σας παρότρυνε να κοιμάστε κάποιες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας; Η Arianna Huffington, πρώην συνιδρύτρια και αρχισυντάκτρια του Huffington Post, είναι αυτή η επιχειρηματίας. Η στιγμή που την ενέπνευσε ήταν μια μέρα που νύσταζε τόσο πολύ, ώστε αναγκάστηκε να κλείσει τα μάτια της για λίγη ώρα.

Και τότε η Arianna κατάλαβε ότι το μυστικό της επιτυχίας και της ισορροπίας της μεταξύ της εργασιακής και οικογενειακής ζωής είναι ο ύπνος.  Εάν οι εργαζόμενοι δεν ξεκουράζονται είναι δυστυχισμένοι και δεν μπορούν αν αποδώσουν στο μέγιστο. Η Arianna μάλιστα πιστεύει τόσο πολύ στη συγκεκριμένη άποψη που έχει βάλει στην εταιρία κρεβάτια ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι να ξαπλώνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας- όποτε το χρειάζονται.  Ακόμα και 20 λεπτά ύπνου μπορούν αν αποκαταστήσουν την ενέργεια και να δώσουν μια ώθηση στο μυαλό. «Πρέπει να ξαπλώνετε» τονίζει η γνωστή επιχειρηματίας και γίνεται η ίδια παράδειγμα προς μίμηση. Έχει ένα γυάλινο γραφείο με έναν καναπέ και ένα σημείο όπου ξαπλώνει ώστε να βλέπει η ομάδα της ότι πρέπει μερικές φορές να ξεκουράζεται και να αποφορτίζεται. «Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να φτάσουμε στην κορυφή» τονίζει η Arianna.

Τι οδήγησε την επιχειρηματία σε αυτή την ενέργεια; Η επιστήμη. Η Arianna διάβασε αρκετές μελέτες σχετικά με τον ύπνο. Και κατάλαβε ότι ο καλός ύπνος, ακόμα και όταν βρισκόμαστε στον εργασιακό χώρο, είναι αναζωογονητικός, μας γεμίζει ενέργεια και φυσικά μας βοηθάει να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Από την άλλη μεριά όταν ο οργανισμός στερείται ύπνου, τότε διαταράσσεται η υγεία μας.

Μήπως να υιοθετήσουμε και εμείς την τακτική της Arianna ή ακόμα απέχουμε πολύ από τέτοιου είδους καινοτομίες;

More for you

 
 

Don't Miss