Αυτές είναι οι πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Αυτές είναι οι πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου

Αν και η προηγούμενη χρονιά δεν ήταν και αυτό που έλεγε κάποτε ο Frank "a very good year" για τις γυναίκες - δεδομένου της εκλογής του μισογύνη Donald Trump και των όσων γίνονται στον εργασιακό τομέα παγκοσμίως με το μισθολογικό χάσμα μεταξύ αντρών και γυναικών να μεγαλώνει - αλλά ωστόσο υπάρχουν και κάποια πράγματα, τα οποία μας φέρνουν ένα ελαφρύ χαμόγελο στα χείλη, όπως είναι η λίστα του περιοδικού Fortune με τις πιο ισχυρές γυναίκες παγκοσμίως. 

 

Η Mary Barra, CEO της GM, κατέλαβε την πρώτη θέση, ενώ η CEO τηPepsiCo, Indra Nooyi, η CEO της Lockheed Martin, Marillyn Hewson, η CEO της Fidelity, Abigail Johnson, και η CEO του Facebook, Sheryl Sandberg (κεντρική φωτογραφία) ολοκληρώνουν την πεντάδα.  Αυτή τη χρονιά η λίστα περιλαμβάνει 26 CEOs περισσότερες από την προηγούμενη χρονιά. Βέβαια να πούμε ότι οι γυναίκες CEOs είναι μόλις το 5,8% όλων των CEOs, ωστόσο φέτος είχαμε 9 γυναίκες σε αυτή τη θέση! 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
5 photos

Το ξέρουμε πως ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, μέχρι δηλαδή να φτάσουμε τις 250 CEOs από τους 500, στην Αμερική (απ' όπου ξεκινάνε και όλα), αλλά μπορούμε να χαρούμε έστω λίγο γι αυτές τις γυναίκες, οι οποίες αποτελούν πρότυπο για τις νέες γενιές. 

 

More for you

 
 

Don't Miss