Αυτός είναι ο βασικός λόγος που σας κάνει να φαίνεστε αντιεπαγγελματίες

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Αυτός είναι ο βασικός λόγος που σας κάνει να φαίνεστε αντιεπαγγελματίες

Τι είναι αυτό που στερούνται οι περισσότεροι υπάλληλοι και δεν μπορούν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους ώστε να γίνουν επιταχυμένοι επαγγελματίες; Ο διευθύνοντας σύμβουλος της SafeGraph. fmr, ο Garteiser Honea, έδωσε μια συνέντευξη σε Αμερικάνικο περιοδικό και μας έλυσε την απορία.

Συγκεκριμένα, ο Garteiser επισήμανε ότι όσα χρόνια εργάζεται, έχει παρατηρήσει ότι μόνο μια δεξιότητα είναι σπάνια: η αξιοπιστία. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κάνουν αυτό που λένε ότι μπορούν να κάνουν. Γι αυτό και η πιο χρήσιμη συμβουλή που θα έδινε εκείνος στα παιδιά του είναι να τους διδάξει να είναι αξιόπιστα. Με απλά λόγια να κρατάνε το λόγο τους και εάν δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας μια υποχρεώση, να έχουν το θάρρος να το πούνε. Μπορεί να σας ακούγεται εύκολο όμως κάθε άλλο παρά εύκολο είναι.

Διαβάστε εδώ: #loveyourjob: Πώς να βρείτε 25.000 ευρώ για να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση

Εάν όλοι πράττανε με συνέπεια όλα όσα υπόσχονταν, τότε σίγουρα θα γινόντουσαν επιτυχημένοι επαγγελματίες. Είναι τόσο σπάνιο να δουλεύεις με αξιόπιστους ανθρώπους, που όταν ο εργοδότης βρει κάποιον με αυτό το χαρακτηριστικό δεν θα θέλει να τον αφήσει να φύγει. Θα κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει στην ομάδα του. Εάν για παράδειγμα πείτε στον εργοδότη σας ή σε κάποιον συνεργάτη σας ότι θα έχετε τελειώσει τη δουλειά την Τρίτη, θα πρέπει μέχρι εκείνη την ημέρα να έχουν όλα τελειώσει. Φυσικά πάντα υπάρχει και ο εξωτερικός παράγοντας που δεν μπορείτε να υπολογίσετε, όπως να αρρωστήσει το παιδί σας ή εσείς οι ίδιοι, όμως η εταιρία θα το κατανοήσει.

Εφόσον το αφεντικό σας θέλει να γίνει κάτι τη Δευτέρα και νομίζετε ότι δεν μπορείτε να το διεκπεραιώσετε, είναι σημαντικό να το αναφέρετε. Γιατί εάν δεν τηρήσετε τη συμφωνία τότε δείχνετε αναξιοπιστία.  

Ο Garteiser Honea τελειώνει λέγοντας «Κάντε ό,τι μπορείτε για να είστε αξιόπιστοι, γιατί υπάρχουν πολλοί λίγοι άνθρωποι στους οποίους μπορεί κάποιος να βασιστεί».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss